Goran Paradžik imenovan instruktorom suđenja Prve kategorije

Goran Paradžik, Prva liga Federacije

Goran Paradžik prije mjesec dana okončao je sudačku karijeru na kojoj se zadržao punih 24 godina i imao puno uspjeha u Premijer ligi gdje se zadržao punih 15 sezona uz 5 godina međunarodne FIFA FUTSAL karijere. Sudio je rekordnih 219 utakmica kao glavni sudac, a radi se o brojki koju će u skoroj budućnosti teško netko stici.

Ljubušak je ovih dana imenovan instruktorom suđenja Prve kategorije. Tako će Paradžik od ove sezone nadgledati i ocijenjivati suce prve lige Federacije BiH te ih svojim savjetima i iskustvom usmjeravati i pokazivati kako da napreduju i poboljšaju svoje suđenje. Prvi put se događa da sudac poslije završene karijere odmah dolazi na Prvu ligu instruktora suđenja Prve lige Federacije BiH, a sve zahvaljujući usvojenom pravilniku o sucima i suđenju koji predlaže UEFA. Prema tome pravilniku istaknuti pojedinci u suđenju se preporuče da odmah idu na nivo ispod kojeg su sudili na završetku karijere.

„Komisija za suce i suđenje nogometnog saveza BiH po novom pravilniku ove godine je po prvi put preporučila mene i Vladimira Bjelicu što je usvojila Komisija na Prvoj ligi Republike Srpske i Prvoj ligi Federacije BiH. Do sada su ocijenjivali mene, a od sada ja ocjenjujem svoje dojučerašnje kolege. Ovo je veliki iskorak za mene i nešto novo, ali se nadam da ću uspjeti opravdati ukazano povjerenje koje sam dobio“, kazao je Paradžik i zahvalio svojoj Udruzi nogometnih sudaca i instruktora Županije Zapadnohrcegovačke, svom matičnom savezu ZNS ŽZH na čelu s predsjednikom Josipom Bevandom i članu IO NS FBIH Branimiru Oreču od kojih je imao maksimalnu podršku. Isto tako zahvalio je komisiji za suce i suđenje i predsjedniku dr. Zoranu Rebcu koji ga je predložio te komisiji prve lige Federacije na čelu sa Slavkom Zovkićem koji ga je stavio na listu posmatrača suđenja Prve lige Federacije BiH.