FEĐA DUDIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Velež će u nastavku sezonu biti jači 20-30 posto, navijače ćemo obradovati pobjedama

Feđa Dudić
SportSport.ba

Navijači Veleža s optimizmom dočekuju drugi dio sezone u Premijer ligi BiH. Nakon tri uvodna poraza pod vodstvom Ibre Rahimića njega je naslijedio Feđa Dudić i doslovno preporodio Rođene.

Dudić je na klupi Veleža osvojio 25 bodova i spada u red najuspješnijih trenera u prvom dijelu sezone.

Velež će nastavak prvenstva otvoriti domaćim susretom s posljednjeplasiranom Zvijezdom koji se igra u subotu u 14.30 uz direktan prijenos na programu Arena Sport.

"Odradili smo pripreme na najbolji mogući način. Nismo imali nekih ozljeda i protiv Zvijezde ćemo imati sve igrače u konkurenciji. To me raduje kao i dobre igre i rezultati koje smo ostvarili u pripremnom razdoblju. Znamo što možemo i kako možemo i rastrećeni ulazimo u nastavak sezone.

U svakoj utakmici idemo na pobjedu i vidjet ćemo na kraju što će nam to donijeti. Iako položaj na ljestvici sugerira kako bi utakmica sa Zvijezdom trebala biti lagana utakmica, ona to sigurno neće biti. Moramo dati 100 posto svojih mogućnosti i motivirati se kao da igramo s ekipom s vrha ljestvice kako bi došli do pobjede. Zvijezda nema što čekati i jedino im serija pobjeda može donijeti nadu u ostanak u Premijer ligi.

Očekujem da se tako i postave u Mostaru, a imaju 3-4 odlična pojedinca koji mogu svakome napraviti probleme. Dobro smo ih analizirali i sigurno ćemo utakmicu dočekati spremni“, kazao je u razgovoru za hercegovina.info trener Veleža Feđa Dudić.

Momčad Veleža nije doživjela puno promjena u odnosu na jesenski dio prvenstva, a Dudić smatra kako će njegova ekipa u nastavku pružati još bolje partije.

„Otišlo nam je 11 igrača, ali od tih 11 igrača vrlo mali broj ih je sudjelovao u rezultatima u prvom dijelu sezone. Možda je najveći gubitak izostanak Urdinova koji je odlučio završiti karijeru. Ostali igrači su manje igrali, a neki su otišli na posudbu.

Doveli smo dva iskusna i provjerena igrača u veznoj liniji Pršeša i Radovca od kojih očekujemo puno. Pršeš je na posljednjoj prijateljskoj utakmici pokazao zbog čega smo ga doveli. Drago mi je da je pred prvenstvo tempirao formu i odigrao dobru utakmicu. Pored njih došli su Bihorac i Ćatić koji su projekt za budućnost. Ćatić može uz Fajića puno uraditi, ima brzinu, napadanje prostora, što nismo imali dosada.

Bihorac će pojačati konkurenciji u zadnjoj liniji i jako sam zadovoljan njegovim igrama u pripremnim utakmicama. Dobili smo Ovčinu i Cvijanovića koji nisu puno igrali u jesenjem dijelu.  Sigurno ćemo biti jači 20-30 posto nego u prvom dijelu sezone“, istaknuo je Dudić.

Nakon završetka prvog dijela započeli su radovi na stadionu Rođeni u Vrapčićima. Infrastrukturni projekti pokazuju kako aktualna Uprava radi na osiguravanju što boljih uvjeta za rad ekipe.

„Velež će u dogledno vrijeme imati prelijep stadion koji će zadovoljavati europske kriterije i to je dokaz da se razmišlja o nečemu većem. Svakog navijača Veleža može radovati trenutna situacija koja se događa oko kluba i nadam se da će rezultati ekipe to pratiti i onda ćemo svi biti zadovoljni“, naglasio je Dudić i zahvalio se navijačima na velikoj potpori:

„Ja sam zaista oduševljen potporom koju smo imali u prvom dijelu sezone, kako na domaćem tako i na gostujućim utakmicama. U atmosferi koju oni stvore u Vrapčićima teško je igrati i nitko nije favorit protiv nas. Pozivam navijače da u subotu dođu u što većem broju jer su to ovi momci zaslužili s dvije posljednje pobjede u prvenstvu kao i odličnim igrama u pripremama.  Neka nas nastave bodriti, a mi ćemo se potruditi da ih obradujemo pobjedama što oni najviše vole i žele“.

Za portal hercegovina.info Dudić je prokomentirao i borbu za naslov prvaka BiH gdje su prema njegovim riječima uključene četiri momčadi.

„Pratim događanja i u ostalim klubovima u Premijer ligi. Borbu za prvo mjesto će voditi četiri ekipe, a to su Sarajevo, Zrinjski, Željezničar i Borac. Smatram da Tuzla City neće moći pratiti ritam ove četvorke. Sarajevo nije puno mijenjalo ekipu i dovelo je 2-3 vrhunska pojačanja za Premijer ligu i važno je kako će startati u prva tri kola. Zrinjski je vratio svoje nekadašnje igrače, iako nisu u pripremnom periodu pružili partije koje su htjeli.

Borac je kao i Sarajevo zadržao cijelu i doveo 2-3 provjerena igrača i bit će jako opasan. Željezničar je po meni izgubio u odnosu na prvi dio sezone. Otišli su im neki igrači iz zadnje linije i napadač Krpić. Nadomjestili su to dovođenjem novih igrača, ali to se ne pokazuje u toj mjeri kao u jesenskom dijelu sezone. Među te četiri ekipe tražit ćemo prvaka i sigurno će biti neizvjesno“, rekao je Feđa Dudić u razgovoru za hercegovina.info.

Zanimljivo kako je Feđa Dudić u svojoj nogometnoj karijeri promijenio čak 14 klubova, a između ostalih nastupao i za vječite rivale Sarajevo i Željezničar. Kao trener je vodio Travnik, a prije Veleža bio je na klupi Goška iz Gabele.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.