Dinamo izvan Zagreba i bliže okolice osvojio samo 1 bod!

GNK Dinamo, sivonjić

Kada se ždrijeb Lige 16 poigrao s “modrim” te ih, do gostovanja u Splitu 31. listopada, u 12 utakmica samo jednom odveo na gostovanje, na koje se kako su mnogi u šali rekli “ne može ići tramvajem”, i to u zadarske Stanove, mnogi su to pripisivali nizu apsurda hrvatskog nogometa. Sada je to i dokazano.

U 13 kola Dinamo je čak 7 puta bio na papiru domaćin. Međutim, ukupno su “modri” čak 8 puta nastupili u Maksimiru jer ih je tamo ugostio i njihov “klon” Lokomotiva.

Osim Zadru i Hajduku, Dinamo je čak dvaput išao u “goste” u Kranjčevićevu, Croatiji iz Sesveta, te Zagrebu, a još se zaputio i na dvadesetak kilometara dugo putovanje do Zaprešića na utakmicu s Interom. Pritom je, ne zaboravimo, Dinamo i protiv Zagreba ostao bez bodova (0:1), a remizirao je i s Cibalijom (1:1).

Međutim, bode oči kako momčad koja je ove sezone u Maksimiru s po 6:0 pregazila Rijeku i Slaven Belupo, a s 5:0 Osijek, gubi tlo pod nogama na pravim ligaškim gostovanjima.

Uzalud sva ulaganja u skupa inozemna pojačanja i snovi o Ligi prvaka ili prezimljavanju u Europskoj ligi kada moćni Zagrepčani čim odu na gostovanje izvan granica grada Zagreba i Zagrebačke županije gube snagu kao Superman u blizini kriptonita.

Na gostovanjima u Zadru i Splitu, od mogućih šest, osvojili su tek bod, a ujedno su “modri”, uvjerljivo najefikasnija momčad lige (39 pogodaka u 13 kola, tri po utakmici), na dva dalmatinska gostovanja, znakovito, tek jednom našli put do protivničke mreže.

Sjetimo se i kako je poraz u Splitu četvrti poraz Dinama u posljednjih šest ogleda s Hajdukom, računamo li i kup, tijekom kojih su samo jednom slavili.
Iako Dinamo proteklih sezona apsolutno dominira hrvatskim nogometom, a konkurencija (čitaj Hajduk) sama sebi zapinje noge sigurno će u Maksimiru držati palčeve da iz Druge HNL u elitni rang na kraju ove sezone uđe Rudeš, Lučko ili eventualno Hrvatski dragovoljac!

frane vulas (SD)