BLAŽ SLIŠKOVIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Tri mjeseca sam čekao let za Europu, ako se sve smiri želim se ponovno vratiti u Hong Kong

Blaž Baka Slišković
hercegovina.info

Legendarni Blaž Baka Slišković prije dva tjedna konačno se "dokopao" svog Mostara. Kako kaže za hercegovina.info, tri mjeseca je u Hong Kongu čekao neki let za Europu. Od ožujka je i tamošnje prvenstvo prekinuto, a Baka je strpljivo čekao povratak doma.

"U Mostaru sam već dva tjedna. S obzirom na pandemiju koronavirusa koja je pogodila cijeli svijet, bilo je jako teško pronaći let za Europu, budući da je u Europi bilo puno gora situacija. Prvi let bio je za Zurich. Nakon toga sam preko Beograda automobilom došao do Mostara", govori Baka.

Možemo reći kako ste otišli u najgorem trenutku?

"Nije bilo sreće, ali i cijeli svijet je pogodila pandemija. Tri mjeseca sam samo čekao. Nije bilo treninga ni obaveza. Ali, to je život, što je tu je. Ukoliko se sve smiri i vrati se u normalu imam se veliku želju vratiti..

Njegov klub FC Kitchee pet kola prije kraja vodi borbu za naslov prvaka.

Blaž Baka Slišković

"Sezona još nije završena. Još je ostalo za odigrati pet kola. Naša momčad na prvom mjestu dijelila je isto bodova s još dvije ekipe. No, kako će se to završiti ne znam. Sada su ponovno krenuli neredi i prosvjedi na ulicama, koji su se događali i prije korone. Što će se dalje događati ne znam. U stalnom sam kontaktu s klubom i predsjednikom. Vlada velika neizvjesnost. Nitko ne može predvidjeti kako će se dalje razvijati situacija."

Kakav klub i organizacija su vas dočekali?

Blaž Baka Slišković

"Klub je na jednom visokom nivou organiziran. Imamo veliki kamp s dva terena na kojima je umjetna trava, zatim jedan s prirodnom travom, hotel, restoran. Klub zapošljava 110 radnika, uistinu je sve na visokom nivou."

Kakva je pak liga?

"Prevagu u ligi čine stranci. Onaj klub koji dovede kvalitetnije igrače iz vana taj dominira. Domaći igrači nisu navikli na velike napore i teži rad. Oni su navikli raditi  jednom dnevno i teško podnose promjene. U jednom razdoblju sam osobno uveo dva treninga dnevno i oni to nisu mogli izdržati. Kada bi gledao kvalitetu, moj klub bi u BHT Premijer ligi možda mogao biti iza Zrinjskog Širokog, Sarajeva i Željezničara. To je taj neki rang. Pokušava se kroz dovođenje stranih igrača i trenera sve podići na jedan viši nivo. No, za to treba godina i moraju promijeniti navike i običaje", ističe Slišković.

Nakon što ste bili trener prebačeni ste na funkciju savjetnika predsjednika?

"Tako je. Ali u razgovoru s predsjednikom, on želi da ponovno sjednem na klupu. Ukoliko predsjednik tako odluči, spreman sam to prihvatiti. Jedno je sigurno, a to je da se želim vratiti tamo. Grad i klub su me oduševili i uistinu mi je tamo odlično", kazao je legendarni Blaž Baka Slišković za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.