Bivši trener Zrinjskog preuzima užarenu klupu Hajduka?

Hari Vukas

Igor Tudor vjerojatno će napustiti Hajduk i otići raditi u Juventus kao pomoćni trener. Ostalo je još samo da talijanski prvak i splitski klub dogovore visinu odštete za trenera Hajduka.

Prema informacijama s Poljuda, koje prenosi Index, u Hajduku su već pronašli Tudorova nasljednika. Riječ je o Hariju Vukasu, dosadašnjem pomoćnom treneru i nekadašnjem napadaču splitskog kluba. Vukas je dva puta bio trener Hajduka, ali oba puta kao privremeno rješenje 2015. godine. Prvi put je ustupio mjesto Stanku Poklepoviću, a drugi ga je put, nakon što je izborio plasman u Europu, zamijenio Damir Burić.

Sada će vjerojatno dobiti priliku voditi momčad kroz ovu sezonu i prvu utakmicu u novoj ulozi odraditi u nedjelju u Osijeku. Vodio je u dva navrata ukupno 16 utakmica Hajduka i ima osam pobjeda uz šest poraza. Navodno su Vukasa kao novog trenera predložili i Tudor i Mario Stanić, savjetnik za sportsku politiku kluba, kako bi stručni stožer nakon dugo vremena na Poljudu imao kontinuitet.

U trenerskoj karijeri je bio Tudorov pomoćnik u Hajduku, Karabuksporu, Galarasarayu i Udineseu, a prošle godine preuzeo je Zrinjski kojeg je vodio do jednog od najvećih uspjeha u povijesti kluba kada je u okviru kvalifikacija za UEFA Europa Ligu izbacio nizozemski Utrecht.