Dječak se nakon mjeseca dana probudio iz kome i - sve šokirao pitanjem

čudo, koma, pitanje
... i svojim prvim pitanjem pri svijesti osigurao slavu među navijačima Juventusa.

Michael živi u gradiću nekih 50 kilometara udaljenom od Milana prema Torinu i prije mjesec dana je napravio neviđenu glupost, zajedno sa pet prijatelja skočio u kanal - u rijeku koja prolazi kroz mjesto.

Voda je bila hladna, tek nekih 15ak stupnjeva, a izronili su svi, osim 14-godišnjeg Michaelakojem je noga zapela za dno dva metra duboke rijeke. Nisu ga mogli isčupati, ostao je čak 42 minute pod vodom, tek su tada vatrogasci iz rijeke izvadili beživotnog dječaka. Srce mu je stalo, ali nakon nekoliko minuta oživljavanja, osjetili su puls i hitno dječaka helikopterom prebacili u Milano.

"Šanse za njegov spas su jedan naprema milijun, ali nismo odustajali", rekao je doktor Alberto Zangrillo iz bolnice San Raffaele i istaknuo: "Ono što se dogodilo je najveći uspjeh moje profesionalne karijere. Hladna voda je pomogla, usporila je njegove životne funkcije i dogodilo se čudo."

Dječak čiji se život ugasio 24. travnja se probudio iz kome 25. svibnja. Zbog smrzavanja u rijeci mu je amputirana desna noga ispod koljena, ali kad se probudio, vidio je roditelje, pozdravio ih i upitao:

"Jel' Juventus i dalje u Ligi prvaka?", provala je (ne)sretnog klinca koji je čudom ostao živ. Nema apsolutno nikakvih oštećenja mozga niti drugih zdravstvenih problema osim amputacije. Dok je on 'spavao' Juventus je dogurao do finala, te osvojio talijansko prvenstvo i Kup.

sportski.net.hr