FOTO  Dragan Perić: Omladinska škola Zrinjskog odlično radi na promociji kluba

HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, omladinska škola, Dragan Perić

Taj uspjeh povod je za razgovor s voditeljom Omladinske škole HŠK Zrinjski Draganom Perićem.

Neki dan ste se vratili sa velikog međunarodnog turnira u Italiji gdje ste došli do finala?

Prije svega želio bih se vašem portalu zahvaliti na jednoj medijskoj promociji koju ste nam pružali tijekom cijelog turnira, i hvala puno na lijepim riječima iz jednog vašeg teksta u kome ste prepoznali rad ove škole i to me posebno raduje i veseli. Često puta doživljavamo pohvale od svih u BiH da smo primjer kako radimo i napredujemo, i zadovoljstvo mi je reći da smo dobrog rezultata iz Rima imamo poziv da učestvujemo na najvećem turniru u Hrvatskoj, a to je turnir Mladen Ramljak. Tako se nadam da ćemo tamo i nastupiti, te promovirati ime Zrinjskog kako najbolje znamo i umijemo. Ostaje žal zbog izgubljenog finala, kako se kaže došli smo do Rima, ali nismo vidjeli Pape. Mislim da smo mogli i do naslova, jer tri utakmice koje smo igrali u grupnoj fazi protivnici su bili bolji od onoga koga smo imali u finalu, a u tim utakmicama smo ostvarili odlične rezultate i osvojili svih devet bodova. U finalu sam imao osjećaj da igramo sa lošijom ekipom od one tri iz skupine, ali okolnosti koje su se dogodile dovele su do poraza u finalu, i još jednom ću istaći da ostaje žal zbog tog poraza.

Selekcije omladinske škole i u ovoj sezoni postižu odlične rezultate, bez obzira na smjene generacija?

U pravu ste, vi nas i najviše pratite pa znate da smo prošlu sezonu imali jednu sjajnu juniorsku generaciju iz koje je dosta momaka potpisalo profesionalne ugovore sa klubom, ali ove godine nije takav slučaj i nemamo pojedince koji bi odskakali od ostalih. Međutim dobar rad u kontinuitetu po planu i programu donosi nam dobre rezultate i ekipa će izbaciti pojedinca i onda je to kvalitet. Dosta menadžera koji su nas pratili u Italiji raspitivali su se za naše igrače, i iskreno me veseli kada ekipa izbaci pojedinca, a to sve skupa je promocija imena Zrinjski.

Prije par tjedana smo pisali o rijetko viđenom uspjehu, a on je da su za jedan vikend sve mlađe kategorije Zrinjskog ostvarile pobjede uz gol razliku 49:0.

Tako je, i baš me veseli što ste to zabilježili. Kako kaž naš idejni vođa i naš šef Franjo Džidić kaže pun autobus bodova i ne znamo što ćemo sa njima. To je zaista tako i to nas raduje, i nadam se da ćemo nastaviti u tom trendu. Sve selekcije dobro rade, trudimo se, stvorili smo i neke preduvjete za bolji rad, a to su ove naše prostorije, te dobar pomoćni teren kojeg smo napravili prije par godina. Sve to sada samo treba nadograđivati i ovo podneblje će i dalje izbacivati dobre i kvalitetne nogometaše.

Osim što ste voditelj Omladinske škole u HŠK Zrinjski, trener ste i u U 21 reprezentaciji BiH. Ima li u Zrinjskom materijala za reprezentaciju?

Sigurno da ima materijala u Zrinjskom, ali jednostavno kodeks ponašanja u mladoj reprezentaciji je takav da bi se došlo do nje potrebno je da igrač igra u klubu. Trenutno nema mladih igrača koji konstantno igraju, ali nadam se da će se to ubrzo promijeniti. Također se nadam da će mladi igrači u HŠK Zrinjski dobijati više šanse. Mladi igrač se jedino kroz reprezentaciju može prodati u Europi. To se odnosi na igrače koji tek dolaze u novi kvalifikacijski ciklus, i u tom kontekstu ide ovo moje razmišljanje. Pošto poznajem kvalitetu tih igrača mogu reći da tu ima materijala za reprezentaciju. Već sam rekao da je dosta mladih igrača potpisalo lani ugovore, i od njih sigurno bar trojica mogu imati mjesto u reprezentaciji. Jedan od njih koji je napravio dobar iskorak jeste Nikola Vasilj koji je otišao na posudbu. On je shvatio ga samo igra dovodi do reprezentacije i mislim da je obranama u reprezentaciji učvrstio svoje mjesto na vratima, a iskreno se nadam da će ubrzo iz Zrinjskog doći još par mladih nogometaša do izabrane vrste.

HERCEGOVINA.info