Navijački neredi u Mostaru: Policija pucala u zrak da prekine tučnjavu, a ne u navijače

Prema našim izvorima iz policije navijači Čelika iz Zenice su se vraćali iz Širokog Brijega gdje je njihov klub igrao utakmicu Kupa BiH. Policija je osigurala utakmicu koja je prošla bez ikakvih nereda, a navijači Čelika su ispraćeni sa stadiona Pecera desetak minuta prije kraja utakmice.

Pri povratku u Zenici po ruti koju je odredila policija autobus sa navijačima Čelika je napadnut u mostarskom naselju Rodoč. Na autobusu je napravljena velika materijalna šteta, a veći sukob spriječila je policija tako što je pucano u zrak radi upozorenja. Kako naš izvor iz policije oštro demantiraju da je pucano prema bilo kome kao što su objavili neki mediji željni senzacije. Autobus je napadnut na nekoliko lokacija u Rodoču, pri čemu je pretrpio ogromnu materijalnu štetu. Nakon smirivanja situacije navijači Čelika su napali par automobila koji su se slučajno zatekli u njihovoj blizini. Pri tome je razbijeno vozilo jednog našeg sugrađanina, te je od krhotina stakla i sam ozlijeđen.

Pri napadu ozlijeđeno je nekoliko navijača Čelika, a policija je autobus sa navijačima provela na sigurno gdje su čekali novi autobus koji ih je vratio u Zenicu.

hercegovina.info