Modrić konačno Realov

Izvor: Real Madrid

Foto: Real Madrid

Modrićev dolazak u Madrid, liječnički pregled i predstavljanje španjolski mediji pratili iz minute u minutu.

"Real Madrid i Tottenham Hotspur postigli su sporazum o transferu igrača Luke Modrića, koji za Real potpisuje ugovor na pet godina. Oba kluba potpisala su sporazum o suradnji", objavljeno je danas ujutro na Realovoj službenoj stranici. Nakon toga se čekao dolazak Luke Modrića u Madrid, gdje je sletio privatnim zrakoplovom na vojni aerodrom Torrejon de Ardoz. Poslije toga je hrvatski nogometaš otišao na liječnički pregled koji je potrajao tako da je njegovo predstavljanje, nakon potpisivanja ugovora, kasnilo dva sata. Ovim potpisom okončana su višemjesečna natezanja između londonskog Tottenhama i Reala oko hrvatskog veznjaka.

Prema pisanju španjolskih i engleskih medija, pregovori između Tottenhama i Reala završeni su sinoć, a madridski će klub platiti odštetu u visini od 27 milijuna funti (35 milijuna eura) uz još oko sedam milijuna eura raznih bonusa, ovisno o broju odigranih utakmica i zabijenih golova. Modrić će tako tjedno zarađivati 150.000 eura tjedno.

Tottenham je također na svojim stranicama službeno potvrdio da je dogovorio prodaju Modrića u Real i da je s tim klubom potpisao partnerski sporazum, po kojem će klubovi surađivati oko igrača, trenera i komercijalnih odnosa.

"Luka je bio sjajan igrač za nas i iako se nismo htjeli rastati s njim, drago nam je da odlazi u Real, klub s kojim se radujemo dijeliti dug i produktivan partnerski odnos", izjavio je predsjednik Tottenhama David Levy, koji je navodno bio glavni u sprječavanju ranijeg odlaska Modrića iz redova 'Spursa'.

"Jaka veza i bliskost između naša dva kluba rezultirala je stvaranjem dugotrajnog partnerstva i uspješnim transferom Luke Modrića. Oduševljeni smo što Luki možemo poželjeti dobrodošlicu i radujemo se bliskoj suradnji s Tottenhamom", kazao je pak predsjednik Reala Florentino Perez.

Hrvatski nogometaš trebao bi se već danas u 18 sati pridružiti svojim novim suigračima na treningu na Valdebebasu.

Modrić će nakon Roberta Prosinečkog, Davora Šukera i Roberta Jarnija biti četvrti Hrvat koji je obukao dres Kraljevskog kluba. U Tottenham je prešao 2008. iz zagrebačkog Dinama za 21 milijun eura i u 160 utakmica zabio je 17 golova za 'Spurse'.

Fena