Svaka ruža nosi svoju poruku: Ljubav pokažite crvenom, prijateljstvo narančastom

... najpoznatijih simbola današnjice. U vrijeme kad se nisu izravno iskazivali osjećaji, crvene ruže postale su i još su univerzalni simbol prave ljubavi i romantike. Također, simboliziraju ljepotu, strast i požudu, no u novije vrijeme shvaćaju se i kao znak moći i hrabrosti, prenose 24 sata.

Narančasta

Narančaste ruže most su između prijateljstva koje simboliziraju žute ruže i ljubavi koju simboliziraju crvene ruže. Mogu biti izraz divljenja, želje i strasti ili dar koji pokazuje koliko se nekim ponosite.

Žuta

Žute ruže idealne su ako želite oraspoložiti nekog, a ujedno njima poručujete i da ga cijenite i volite bez romantičnih aluzija. Također, simboliziraju sreću.

Ljubičasta

Ljubičaste ruže simboliziraju ljubav na prvi pogled, jaku privlačnost, opčinjenost i šarm. No povezuje se i s bogatstvom, elegancijom te veličanstvenošću.

Zelena

Rijetke zelene ruže simbolizirale su plodnost, prirodu i obilje. Danas više znače mir, a povezuju se i sa srećom. No zelena je i boja ljubomore te zavisti.

Ružičasta

Ova boja povezuje se s ljepotom i elegancijom. Tamnoružičaste ruže simboliziraju zahvalnost, a svijetloružičaste nježnost, divljenje i naklonost.

Bijela

U početku su bijele ruže simbolizirale pravu ljubav. No danas su bijele ruže vjenčani cvijet koji simbolizira jedinstvo, vrline i čistoću nove ljubavi. Povezuju se i s čašću te poštovanjem.