Želite natrag svoju privatnost? Ovo su razlozi za trajno brisanje s Facebooka

Ipak, nitko još nije pronašao način kako se "izbrisati" s Facebooka jer, naime, samim "isključenjem" profil korisnika još uvijek postoji samo je neaktivan.

Ali postoji način kako zauvijek "nestati" s Facebooka, piše Huffington Post. Objavljivanje golotinje, česte promjene imena i još nekolicina pravila koje je osmislila društvena mreža osigurat će vam brisanje s Facebooka. Donosimo vam devet jednostavnih načina kako da "nestanete" s društvene mreže:

1. Objavite fotografiju dojenja

Facebook u svom pravilniku vrlo jasno naglašava kako se na društvenoj mreži ne smije objavljivati golotinja, ali mnogi tvrde kako postoji "primjerena" i "neprimjerena" golotinja, a s njima se slaže i Emma Kwasnica, zagovornica dojenja, koja je postala poznata u cijelom svijetu nakon što je časopis Time na svojoj naslovnici objavio fotografiju na kojoj doji svog trogodišnjeg sina. Facebook je čak pet puta, upravo zbog objavljivanja fotografija dojenja, izbrisao njezin profil.

2. Pretvarajte se da ste Mark Zuckerberg

S. Zuckerberg "izbačen" je s Facebooka zbog "krađe identiteta". Ipak, činjenica da dijeli prezime s osnivačem društvene mreže nije bila jedini problem odvjetnika iz Indiane. Zbog prezimena Zuckerberg dnevno ga je za "prijateljstvo" tražilo i po 500 ljudi.

3. Dijelite ime s poznatom osobom

Seleni Gomez nedavno je zabranjen pristup Facebooku, ali nije bila riječ o pjevačici i glumici nego o Seleni Mirandi Gomez za koju su Facebookovi administratori vjerovali kako se lažno predstavlja.

4. Koristite se vlastitim slavnim pseudonimom

Slavnom Salmanu Rushdieju na neko je vrijeme blokiran profil jer je Facebook smatrao da se mora predstaviti pravim imenom. Piščevo je prvo ime, naime, Ahmed, a svijet ga zna prema srednjem imenu Salman. Nakon "incidenta" pisac je na Twitteru napisao: "Dragi #Facebook, to što me tjerate da promijenim svoje FB iz Salman u Ahmed Rushdie jednako je tome da ste J. Edgara natjerali da postane John Hoover". Ubrzo nakon toga vraćen mu je profil.

5. Koordinirajte hakerski napad

Društvene mreže, kako Facebook tako i Twitter, ukinule su profile hakerske grupe Anonymous jer su svoje profile koristili za organiziranje i koordiniranje operacije Payback, hakerskog napada usmjerenog protiv Vise kojim su se trebale srušiti stranice kompanije kao odmazda za zaustavljanje donacija WikiLeaksu.

6. Objavljujete čudnovate fotografije svoje djece

Lauren Ferrari zabranjen je pristup Facebooku na tjedan dana nakon što je objavila fotografiju svog 5-godišnjeg djeteta kako se pretvara da doji mlađe dijete. Iako ona tada nije smatrala da je fotografija koju je objavila neprimjerena, s Facebookom se složila i policija u Seattleu koja se odmah pozabavila pitanjem Laureninog "lošeg roditeljstva".

7. 'Spamate' prijatelje

Adam Guerbuez kažnjen je novčanom kaznom od 873 milijuna dolara nakon što je poslao četiri milijuna spam poruka o povećanju penisa, pornografiji i marihuani. Iz tog je razloga izbačen s Facebooka i 2010. godine bio prisiljen proglasiti osobni bankrot.

8. Pretvarate se da ste stariji od 13 godina iako niste

Facebook godišnje u prosjeku zatvori 20.000 profila maloljetnih korisnika jer prema strogom pravilniku samo osobe koje su starije od 13 godina smiju imati privatne profile.

9. 'Skriptirate' svoj profil

Blogger Robert Scoble svom je profilu dodao 'skriptu' kojom je u profil integrirao neku vrstu adresara no takve integracije ne prolaze na Facebooku pa je izbačen s društvene mreže. Profil mu je vraćen kada je na svom blogu javno 'popljuvao' Facebook.