Medicinski fenomen: Nesretnoj ženi umjesto dlaka počeli rasti nokti po licu, rukama i nogama

Naime, Shanyna Isom pati od bizarnog poremećaja zbog kojeg joj iz folikula dlaka rastu nokti. Kako prenosi Daily Mail, 28-godišnjakinja je prije tri godine imala alergijsku reakciju koja joj je uzrokovala svrab, a uskoro su počele nicati i neobične izrasline po nogama, rukama i licu.

Doktori su njenim stanjem bili nevjerojatno iznenađeni. Pokušali su doći do korijena problema, no bez uspjeha. Tek 2011. godine liječnici u Baltimoreu ustvrdili su kako su izrasline po Shanynom tijelu zapravo sporo rastući ljudski nokti.

Naime, Shanyna je proizvodila 12 puta više kožnih stanica po folikulu dlake od normalne osobe. Iako učinkoviti lijek za ovaj poremećaj liječnici dosad nisu pronašli, uspjeli su pod kontrolu staviti njegove simptome.

- Nisam mogla normalno sjediti ni hodati, no sad već hodam pomoću štapa, a ponekad i samostalno. Testirali su me na gotovo sve i rezultati su uvijek bili negativni. Mislim da sam zasad jedina osoba na svijetu koja pati od ovog poremećaja, istaknula je Isom.

No, ovaj je poremećaj Shanynu i njenu obitelj poprilično oštetio i financijski. Njeno zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove čak 17 skupocjenih lijekova koje mora uzimati. Dosad je na liječenje svog neobičnog poremećaja potrošila čak 25 tisuća dolara, prenosi Index.