Duhovi u Mostaru: Opsjedaju centar “Mepas Mall”, liftovi se sami kreću, svjetla trepere?

Po gradu se munjevito počela širiti priča kako su zaštitari koji rade na osiguranju Mepasa svjedočili pojavama koje ne mogu objasniti poput ničim uzrokovanog padanja čaša, otvaranja i zatvaranja vrata po centru, te čudnih zvukova. I to nije sve. Radnice butika ujutru zatiču ispreturanu robu, trepere svjetla, preturaju se ostave.

Neobjašnjive pojave su se navodno pojavile nedugo nakon otvaranja, a intenzitet im se pojačava do mjere kad su, u posljednje vrijeme počele izazivati strah među osobljem tržnog centra . Posebno zaštitarima koji rade na noćnom osiguranju objekta.

Oni koji su skloni povjerovati u priče o paranormalnim fenomenima u najvećem tržnom centru u BiH kažu da se duhovi pojavljuju zato što je Mepas Mall izgrađen na mjestu gdje je bila stara bolnica u kojoj je bio smješten i stacionarni odjel za psihičke bolesti, te svojevremeno i mrtvačnica.

Iz kojeg razloga je priča o duhovima u Mepasu poprimila takve srazmjere teško je pretpostaviti, no sigurno da je još teže pomisliti kako je zbilja riječ o paranormalnim aktivnostima u srcu Hercegovine.

Je li u pitanju ljetna zabava za Mostarce, krivo rastumačene slučajnosti i zvukovi u 99.408 četvorna metra površine najpopularnijeg tržnog centra u Hercegovini; ne znamo reći. Kako se čini, Mepas bi, pored brojnih etiketa koje je stekao do sada, mogao dobiti još jednu - da je opsjednut duhovima.

Izvor: mostarlife.com