Skandalozno: Ponudili nagodbu optuženom za napad na veleposlanstvo?

Dupovac nije želio otkriti što Državno tužiteljstvo Jašareviću nudi za priznanje krivnje za napad na veleposlanstvo SAD-a.

- Ponuđen mu je sporazum i moramo ga analizirati. Vidjet ćemo što Jašarević kaže o njemu. No, Tužiteljstvo BiH mu nudi sporazum. Dužan sam ga upoznati šta nude. To dokazuje da bi i Tužiteljstvo BiH htjelo, na neki način, izići iz ovog. Nisam to očekivao, jer su do sada suvereno nastupali - kazao je Dupovac za Agenciju Anadolija.

Kako je istakao Dupovac, već na prvom ročištu u slučaju "Jašarević i ostali" na površinu su isplivale neke nejasnoće. Primjerice, u izvještaju o očevidu navodi se su tokom incidenta pucala dva policajca, dok izjave potvrđuju da su, ipak, pucala četiri policajca. Oružje dvojice policajaca koji su, također pucali, kako napominje odvjetnik Dupovac, nije vještačeno, niti im je uzeta "parafinska rukavica".

- Osim toga, kada se uzme u obzir okolnost da je i ranjeni policajac Mirsad Velić bio iza drveta, dakle, bio u zaklonu u odnosu na Jašarevića, otvara se mogućnost raznih teorija, izjavio je Dupovac.

Jašarević je 28. listopada prošle godine iz "kalašnjikova" pucao na zgradu američkog veleposlanstva u Sarajevu. Tom prilikom teško je ranio jednog policajca, nakon čega je snajperskim hicem pogođen u nogu, te uhićen.

Američko ministarstvo pravosuđa je, također, podiglo optužnicu protiv Jašarevića. Optužnica se sastoji od deset točaka. Ako bi bio optužen po svim točkama, Jašarević bi dobio više od 100 godina zatvora.