GOŠK: Raskid ugovora Dudiću i Šiljku, dolaze Vasilj i Milinković

...u elitnom bh. nogometnom rangu, imati zadatak osigurati ostanak u Premier ligi, jasno je kako će momčad proći kroz dosta promjena. Sastav je prvo napustio Marko Prskalo koji nije bio starter, niti imao značajniji učinak u jesenskih 18 natjecateljskih utakmica (15 prvenstvenih i 3 utakmice Kupa). Tu, međutim, nije kraj odlascima...

''Feđa Dudić i Mirsad Šiljak će dobiti raskid ugovora jer su nam preskupi za ono koliko su pružili jesenas. Financijski više ne možemo podnijeti skupe igrače, bazirat ćemo se na one mlađe.'' - rekao je za Dnevni list predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović.

Napadač GOŠK-a Feđa Dudić doveden je ljetos kao najveće pojačanje GOŠK-a, a u 12 prvenstvenih nastupa (1016 minuta) upisao je 3 pogotka (1 s 11. metara) i 3 asistencije. S prosječnom ocjenom iz novinskih izvješća od 6.29 bio je 6. igrač momčadi. Treba tu napomenuti da je GOŠK najveće probleme imao upravo u realizaciji.

Mirsad Šiljak je na poziciji zadnjeg veznog solidno odigrao 14 utakmica (1148), bez konkretnog učinka u napadu. Po prosječnoj ocjeni nastupa od 6.21 bio je 8. igrač GOŠK-a. Još nekoliko igrača nije sigurno da će nastaviti igranje za Lavove, međutim...

''Ostali će vjerovatno započeti pripreme zajedno s prinovama, pa tko zadovolji - zadovolji. Pojačanja ćemo dovoditi po potrebi kasnije, nećemo ni prije dolaska trenera raditi na tome previše.'' - napominje Pavlović.

Osim ranijih posudbi Dioga Souza dos Anjosa i Marka Grgića iz Širokog Brijega, u prinove se, po riječima Pavlovića, već mogu uvrstiti napadači Stanislav Vasilj (Brotnjo) i Andrija Milinković (Neretva, Metković), najbolji strijelci u ligama iz kojih izlaze (treći rangovi natjecanja kod nas i u Hrvatskoj).

''Vasilj i Milinković dolaze na pripreme, vjerujem da će zadovoljiti naše prohtjeve i nametnu se struci.'' - rekao je Pero Pavlović.

Pripreme GOŠK-a započinju 12. siječnja, a prve provjere će nogometaši imati već na 22. Memorijalu Andrije Ankovića 19./20. siječnja.

Ersan Bijedić | Dnevni list