BIHAĆ Dvije osobe ubijene u međusobnom sukobu migranata

Migranti Bihać
N1

Dvije osobe ubijene su sinoć u sukobu migranata u bihačkom naselju Žegar, potvrđeno je Feni iz Ministarstva unutarnjih  poslova Unsko-sanske županije.

"Sinoć u 22.15 sati Policijska spostaja Bihaća zaprimila je telefonsku prijavu od građanke iz mjesta Žegar koja je prijavila da je na Žegarskom polju, lokacija između naselja Žegar u pravcu planine Plješevice, došlo do masovnog sukoba između veće grupe migranata, te da ima povrijeđenih", kazao je Feni glasnogovornik MUP-a USŽ Ale Šiljdedić.

Na lice mjesta upućeno je više policijskih patrola koje su potvrdile navode prijave.

"Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale, 10 osoba je teško ozlijeđeno a osam lakše. Radi se o državljanima Pakistanina, a sve ozljede su nanasene hladnim oružjem, nožem, kao i tupim predmetima, drvenim palicama. Prema njihovim izjavama oni su napadnuti od druge grupe migranata iz Afganistana"; kazao je Šiljdedić.

O svemu je obaviješten tužitelj koji je konstatirao da se radi o kaznenom djelu ubojstva. U tijeku je istraga kao i potraga za izvršiteljima.

"Nažalost teren je malo nepristupačan, pretražuje se teren, ali najvjerovatnije su se osobe koje su počinile ovo kkaznenodjelo već uputile u pravcu Hrvatske. Ovo je jedno od onih divljih šatorskih naselja koje se grade na području cijelog USŽ-a i migrant odavde kreću na nelegalni prelazak granice", kazao je Šiljdedić.