UTAKMICA BEZ GLEDATELJA Velež od ulaznica uprihodio više od 20 tisuća maraka!

Stadion Rođeni FK Velež Mostar
hercegovina.info

Nogometaši Veleža u subotu su na stadionu Rođeni u okviru 4. kola Premijer lige BiH svladali ekipu Krupe rezultatom 2:0, a čelnici kluba zajedno s navijačima realizirali su i jednu sjajnu akciju.

Naime, Velež je na inicijativu navijača pustio ulaznice za susret protiv Krupe u prodaju, iako prisustvo gledatelja nije bilo dozvoljeno zbog koronavirusa.

"Iza nas je utakmica 4. kola Premijer lige BiH u kojem je FK Velež Mostar svladao ekipu FK Krupa rezultatom 2:0 golovima Obrena Cvijanovića i Harisa Ovčine. Ova utakmica će pored pobjede i bodova ostati u lijepom sjećanju i zbog nevjerovatne podrške naših vjernih navijača, koji su još jednom pokazali i dokazali pripadnost i veliku ljubav prema klubu.

Iako se utakmica igrala pred praznim tribinama zbog već svima poznatog razloga (koronavirus), naši Rođeni su za utakmicu kupili čak 4.128 ulaznica te na taj način pružili podršku i dali veliki motiv igračima da pruže svoj maksimum te ovu pobjedu poklone upravo njima", priopćeno je iz mostarskog kluba.

Ranije je već pisano kako je uspješnoj akciji najviše pridonio Mostarac po imenu Senad, koji trenutno živi u Nizozemskoj, a koji je odlučio sam kupiti 1.000 ulaznica.

"Ovim putem se iskreno zahvaljujemo našim navijačima na ogromnoj podršci, koja daje dodatnu snagu pred nove izazove koji su pred nama. Naredno kolo Rođeni gostuju starom sportskom rivalu i branitelju titule prvaka BiH FK Sarajevo, a nakon toga u Mostar dolazi ekipa FK Tuzla City", poručili su iz FK Velež.

Inače, cijena ulaznica je bila 5 maraka, pa je Velež ovom akcijom uprihodio više od 20 tisuća maraka.