DOKTOR ARAPOVIĆ Kako li će se tek širiti kad zahladi

Doktor Arapović
Hercegovina.info

Jurica Arapović, specijalist infektologije sa Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar za N1 je govorio o trenutačnom stanju u borbi sa korona virusom. Arapović je kazao da se situacija jeste pogoršala, te da strahuje šta će biti u hladnijem razdoblju.

"Pratimo treće pogoršanje od 10. lipnja, a mi smo veliko geografsko područje koje spada pod SKB Mostar. Situacija se zahuktava pomalo, imali smo deset bolesnika, sada imamo 25 i to je normalno u nekom drugom stupnju pripravnosti zbog Covida. To su kapaciteti koje mi imamo", kazao je Arapović.

Na pitanje da pojasni je li točno da se situacija pogoršava, kazao je da se pogoršava.  

"Ona je pogoršana iako smo je bili stavili pod kontrolu i neko vrijeme nismo imali nijednog bolesnika i sada imamo opet. To je zabrinjavajuće".

"Restrikcijske mjere su doprinijele boljoj kontroli, ali onda ukidanje mjera na granici, popuštanje drugih mjera. Možda se prenaglo otišlo, bilo je pritisaka od političkih i drugih subjekata. Pogoršanju je doprinio i ulazak naših državljana iz drugih pogođnih zemalja", dodao je dr. Arapović za N1.