Konjičanin priznao krivnju za nedopuštenu trgovinu lijekovima

Konjičanin priznao krivnju za nedopuštenu trgovinu lijekovima
Ilustracija

Optuženi Mevludin M. (1962.) iz Prijepolja i Elvir D. (1974.) iz Konjica, u potpunosti su priznali krivnju za kazneno djelo 'Nedopuštena trgovina' iz članka 212. stavak 1. KZ Bosne i Hercegovine.

Oni su priznali da su tijekom 2015. do 2017. godine počinili navedeno krivično djelo i to tako što je Elvir D. radeći kao direktor i odgovorna osoba u poduzeću 'Radix' d.o.o. Konjic koje je bilo registrirano za prometovanje medicinskih sredstava, nabavio i lijekove u vrijednosti od oko 10.000,00 KM za koju nabavku ova pravna osoba-poduzeće nije imalo dozvolu, a zatim angažirao Mevludina M. za prezentaciju kako medicinske opreme tako i lijekova, a za što ovaj nije imao odgovarajuću radnu dozvolu, obzirom da je strani državljanin.

Optuženi Mevludin M., zatečen je od strane policijske kontrole u mjestu Novo Goražde, u prijevozu medikamenata, za koje nije imao odgovarajuća odobrenja i dozvole, nakon čega su medikamenti oduzeti.

Sukladno sporazumnom priznanju krivnje, za optuženog Elvira D., predložena je kazna zatvora u trajanju od pet mjeseci, koja se neće izvršiti ako u roku od godinu dana ne počini novo kazneno djelo, te novčana kazna u iznosu od 3000 KM, a za optuženog Mevludina M. predložena je kazna zatvora od tri mjeseca, koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od godinu dana ne počini novo kazneno djelo.

Zaplijenjeni lijekovi koji su nezakonito nabavljeni oduzet će se od optuženih. Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.