Krišto se bavi Saborom RH, a u njezinoj županiji tri i pol tisuće osnovaca manje

Borjana Krišto

Predsjednica Provedbenog izbornog stožera HDZ-a BiH Borjana Krišto uputila je danas priopćenje zahvale biračima iz Bosne i Hercegovine koji su izašli na parlamentarne izbore za Sabor Republike Hrvatske. 

Isto prenosimo u cijelosti: 

Poštovani članovi i simpatizeri HDZ-a BiH, dragi birači, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine i Provedbeni izborni stožer (HDZ BiH) zahvaljuju svim biračima koji su i ovaj put iskoristili svoje pravo zajamčeno Ustavom Republike Hrvatske i izašli na parlamentarne izbore za Sabor Republike Hrvatske.

Također, hvala vam što ste prepoznali listu HDZ-a za XI. izbornu jedinicu i dali joj uvjerljivu potporu te time sudjelovali u velikoj pobjedi Hrvatske demokratske zajednice na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem.

To je naša zajednička pobjeda i poruka da Hrvatsku nosimo u srcu i smatramo svojom domovinom i da je neodvojivi dio identiteta nas Hrvata iz Bosne i Hercegovine. Naša izborna jedinica daje tri zastupnika i od njih u potpunosti očekujemo da artikuliraju interese hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu.

Posebna zahvala članovima Provedbenog izbornog stožera HDZ-a BiH, članstvu i simpatizerima HDZ-a BiH, gradskim/općinskim odborima i temeljnim ograncima, brojnim volonterima, svim našim glasačima i onima koji su nam pružili potporu te svima koji su na bilo koji način pomogli da danas slavimo veliku pobjedu.

Drage Hrvatice i Hrvati u BiH i iseljeništvu, još jednom hvala vam što ste bili dio ovog izbornog procesa i uputili snažnu poruku zajedništva, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje predsjednica Provedbenog izbornog stožera HDZ-a BiH Borjana Krišto.

I dok se Krišto očito hvali činjenicom da je HDZ BiH povratio sva tri mandata u Saboru RH, ne bavi se također činjenicom da je njezina matična županija sve praznija, pa je u samo pet godina ostala bez tri i pol tisuće osnovaca.