Prava prijetnja Crkvi je svjetska diktatura naizgled humanističkih ideologija

Papa benedikt XVI
Frippitaun/Shutterstock

Prava prijetnja Crkvi i papinstvu je “svjetska diktatura naizgled humanističkih ideologija”, a protivljenje njima dovodi do društvene izoliranosti, poručio je papa emeritus Benedikt XVI. u novoj biografiji koja je jučer ugledala svjetlo dana u Njemačkoj.

U knjizi od čak 1184 stranice, koja je nastala kao plod razgovora s novinarom Peterom Seewaldom, Papa emeritus istaknuo je kako se “moderno društvo nalazi u fazi kreiranja antikršćanskog Vjerovanja”, pritom kažnjavajući “društvenom ekskomunikacijom” one koji mu se protive, prenosi Catholic News Agency.

“Strah od te Antikristove duhovne moći je, dakle, prirodan te su doista potrebne molitve cijelih biskupija i univerzalne Crkve kako bismo joj odoljeli”, poručio je Benedikt, dodavši: “Prije sto godina svatko bi govor o homoseksualnom braku smatrao apsurdnim, a tko god mu se danas protivi isključen je iz društva. Isto vrijedi i za abortus te za proizvodnju ljudskih bića u laboratorijima.

Biografija u kojoj je detaljno opisan život Josepha Ratzingera od odrastanja u Bavarskoj do nasljednika sv. Petra trenutno je dostupna samo na njemačkom jeziku, a engleski bi prijevod (tj. njegov prvi dio) svjetlo dana trebao ugledati 17. studenog.