POZITIVNE VIJESTI U FBiH potvrđen koronavirus kod tri osobe, 30 ih se oporavilo

Zlatan Peršić
Fena

Stručni savjetnik za odnose s javnošću federalnog Ministarstva zdravstva, Zlatan Peršić objavio je nove informacije vezane za epidemiološku situaciju u FBiH.

U posljednja 24 sata u FBiH na Covid-19 testirano je 727 uzoraka, a tri su pozitivna. Po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom imamo u Županiji Središnja Bosna, Zeničko-dobojskoj županiji i Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Prema dosadašnjim podacima u FBiH testirano je 18 022 uzorka, a zaraza koronavirusom potvrđena je kod 920 osoba.

"Najviše zaraženih je u HNŽ-u gdje je na Covid-19 pozitivna 261 osoba, u Zeničko-dobojskoj županiji 181, Sarajevskoj 115, Županiji Zapadnohercegovačkoj 85, Tuzlanskoj županiji 81, Unsko-sanskoj 90, Hercegbosanskoj 41, Županiji Središnja Bosna 41, Bosansko-podrinjskoj 22 i Posavskoj županiji 3 slučaja zaraze koronavirusom”, kazao je Zlatan Peršić.

U kliničkim centrima u FBiH hospitalizirano je 45 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih su četiri na respiratoru. Do sada se od koronavirusa oporavila 361 osoba, a u posljednja 24 sata njih 30.

“Ono što smo radili u proteklom razdoblju, svi smo individualno stjecali nove navike kako da sami sebe zaštitimo. To je i dalje je na snazi i dalje se svi pojedinačno moramo držati mjera kojima se možemo zaštiti od infekcije od ove bolesti. Prije svega to je često pranje ruku, nošenje maski, izbjegavanje okupljanja, izbjegavanje kontakta, odnosno držati fizičku distancu od najmanje dva metra od ostalih osoba. Zapravo to je najvažnije u ovom razdoblju kada nemamo vakcinu i nemamo specifičan lijek za ovu bolest. Ove mjere su i dalje najvažnije kako bi se svi pojedinačno zaštitili, ali i zaštitili druge”, poručio je stručni savjetnik za odnose s javnošću federalnog Ministarstva zdravstva, Zlatan Peršić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.