Ujić: Stigle putovnice, potvrđen identitet studenata iz Nigerije

Ujić: Stigle putovnice, potvrđen identitet studenata iz Nigerije

Direktor službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić potvrdio je za N1 da je nigerijskim studentima putovnice poslao naknadno njihov prijatelj poštom iz Zagreba.

Studenti su danas dali iskaz Službi za poslove sa strancima u kojem su ponovili ranije tvrdnje, a njihov identitet je potvrđen putovnica koje je poštom poslao njihov prijatelj u Veliku Kladušu, piše N1.

Putovnice je prijatelj, kaže Ujić, pronašao u hostelu u Zagrebu. Izrazili su želju da se vrate u Hrvatsku jer im je nestao novac koji su imali sa sobom, ali također žele da se vrate u svoju zemlju.

Direktor službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić kaže da će biti potrebno da se ostvari komunikacija sa Hrvatskom kako bi se riješio ovaj slučaj i kako bi se kupile karte za studente jer, kako je rečeno, oni to ne mogu priuštiti. aaodsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova je danas u priopćenju demantiralo ove navode. "Dvojica nigerijskih državljana, dvojica koja se sada spominju u bosansko-hercegovačkim medijima, su se nakon natjecanja u Puli, dan ranije od ostatka grupe, uputili u Zagreb te boravili na području grada Zagreba.

Tako su se 16. studenog ove godine prijavili u hostel u Zagrebu, da bi se 18. studenog uredno, uz podmirenje svojih troškova te uzevši svoje putne isprave i ostale stvari, odjavili iz hostela i udaljili u nepoznato. Dakle, kao potpuno netočnu odbacujemo iznijetu tvrdnju da su im dokumenti ostali u hostelu i da su policijski službenici PU zagrebačke postupali prema njima. Ističemo kontradiktornost u iznijetim izjavama prema kojima su policijski službenici 17. studenog ove godine navodno postupali prema njima, a činjenica je da su se 18. studenog (dakle, dan kasnije!) uredno odjavili iz hostela u Zagrebu. Policija nije evidentirala njihov legalan izlazak iz RH, niti su policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja nezakonitih migracija, postupali prema osobama s tim imenom i prezimenom", priopćio je ranije danas MUP.