U Dubrovačko-neretvanskoj županiji more izvrsne kakvoće

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji more izvrsne kakvoće
Od ukupno 118 plaža u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, more na 111 plaža ocijenjeno je kao 'more izvrsne kakvoće', izvijestili su u ponedjeljak iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Pokazali su to rezultati ispitivanja mora koje je proveo Županijski Zavod za javno zdravstvo od 30. srpnja do 8. kolovoza, temeljem Programa utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama u ovoj godini.

U tom razdoblju obavljeno je šesto redovito ispitivanje mora na 118 plaža. Uzorci mora na svih 118 plaža odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje,  ističu iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Također, od ukupno 118 plaža, more na 111 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, a na plažama Polače na otoku Mljetu, Molunat i Prevlaka u Konavlima, Ispod zidina na otoku Korčuli, Šipanska Luka na otoku Šipanu i Smokovjenac u Platu more je ocijenjeno dobrom ocijenom.

Na plaži Uvala Lapad u Dubrovniku more je ocijenjeno zadovoljavajućom ocjenom.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, navodi se u priopćenju.

24sata.hr