Nakon deset godina utakmica Širokog i Posušja

Nakon deset godina utakmica Širokog i Posušja

NK Široki Brijeg i HŠK Posušje odigrat će prvu utakmicu nakon punih deset godina u petak, 9. kolovoza, na stadionu Mokri dolac u Posušju.

Ova dva kluba iz Zapadne Hercegovine nekad su uz mostarski Zrinjski predvodila vrh nogometne lige Herceg-Bosne i često se nadmetali, ali od ujedinjenja liga nisu igrali previše puta. Klubu s Mokrog Doca nije išlo u novoj ligi i kola su, za nekadašnjeg prvaka Herceg-Bosne, krenula nizbrdo.

Davor Landeka i Jure Glavina koji su potekli na Pecari trenutno se nalaze u Posušju, a tu je i Slaven Dumančić koji je bio i u omladinskom pogonu Širokog Brijega.

Od Posušaka koji borave na Pecari tu je Josip Barišić koji je prethodne dvije sezone nosio i kapetansku vrpcu te mladi vratar Martin Zlomislić, a vrijedi podsjetiti da je i širokobriješka legenda i najbolji igrač u povijesti Premijer lige BiH Wagner Santos Lago nekada nastupao za "Poskoke".

Ovoj utakmici u kojoj trener Dino Ćorić namjerava iskoristiti niz mlađih igrača "kumovao" je i FK Sarajevo s obzirom na to da je zbog europskih obveza aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine planirani derbi sa Širokim odgođen.

Zadnju utakmicu u okviru Premijer lige, Široki i Posušje odigrali su u svibnju 2009., a upravo u toj sezoni Posušje je ispalo iz najelitnijeg društva bh. nogometa.

Ove godine završili su kao drugoplasirani u Drugoj ligi Federacije BiH, a ovu utakmicu će, kao i Širokobriježani, iskoristiti u okviru priprema na narednu sezonu.

https://www.facebook.com/hskposusje1950/posts/2490022487726941

Fena