Zatvorenik iz Brazila htio pobjeći, pretvarao se da je kći. Poslije nađen mrtav

Brazil, rio de janeiro, zatvor, bijeg, bijeg iz zatvora

Brazilski zatvorenik koji se pri pokušaju bijega iz zatvora prerušio u svoju kćer tinejdžerku pronađen je mrtav u svojoj ćeliji u državnom zatvoru Bangu, a sumnja se na samoubojstvo, priopćile su danas državne vlasti, a prenosi The Guardian.

Čuvari zatvora u Rio de Janeiru uhvatili su ove subote vođu brazilske bande koji je pokušao pobjeći za vrijeme trajanja posjeta. Kriminalac Clauvino da Silva (42), nadimka Shorty (Maleni), pokušao je pobjeći iz zatvora glumeći da je njegova 19-godišnja kći. Nosio je silikonsku masku, crni grudnjak, periku i ružičastu majicu na kojoj su bile nacrtane krafne.

Muški glas

Čuvari su primijetili kako nešto nije u redu kada je prilikom izlaska iz zatvora zatražio natrag svoju, odnosno kćerinu osobnu iskaznicu. Rekli su da ga je odao njegov muški glas. Uhvatili su ga i prisilili ga da skine masku pred kamerama.

Istražitelji pretpostavljaju da mu je masku donijela trudnica koja mu je dolazila u posjet i koja zbog trudnoće nije prolazila detaljne provjere.

Nije prvi pokušaj bijega

Ovo nije bio prvi Silvin pokušaj bijega. U siječnju 2013. zajedno s drugih 30 zatvorenika pokušao je pobjeći iz zatvora kroz sustav kanalizacije. Četiri zatvorenika su uhvaćena, ali Silva i ostali uspjeli su pobjeći na slobodu.

No već je sljedeći mjesec opet završio u pritvoru jer je s grupom teško naoružanih muškaraca pokušao izvesti napad u središtu Rio de Janeira.

Silva je izdržavao 73-godišnju kaznu zatvora zbog svoje umiješanosti u trgovinu drogom, a njegovu kćer sada čeka optužnica za pomaganje zatvoreniku pri bijegu.

https://www.youtube.com/watch?v=eTTEvHF1sNQ#action=share