Hrvatske povratničke obitelji dobit će pomoć pri izgradnji kuća

Hrvatske povratničke obitelji dobit će pomoć pri izgradnji kuća

Hrvatski blok Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo za raseljena i izbjegla lica BiH zajedničkom inicijativom pomoći će hrvatskim povratničkim obiteljima s područja Modriče, Dervente, Bosanskog Broda i Vukosavlja pri izgradnji kuća.

Naime, 27 povratničkih obitelji s područja navedenih općina, ali i općine Doboj, dobit će građevinski materijal kako bi uspješno realizirali svoje zahtjeve, priopćeno je iz Hrvatskog bloka BiH.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica BiH putem javnog poziva izabralo je korisnike, a putem transfera vrši dodjelu građevinskog materijala povratnicima na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine.

Jedan od povratnika, iz sela Grk u općini Bosanski Brod, Ante Mandić kazao je kako je dugo vremena čekao na ovaj trenutak.

"Dvadeset i sedam godina čekam, pisao sam i predavao razne zahtjeve i evo napokon sam dočekao da se i meni dodjeli ugovor za građevinski materijal", kazao je Mandić.

Iz Hrvatskog bloka BiH navode kako su imali veliku pomoć od Federalnog ministarstva za raseljene i izbjegla lica BiH, kao i da ostaje još puno problema u manjem entitetu BiH.

Također, naveli su kako i nakon 27 godina od završetka rata, po njihovim riječima, nema prave političke volje za rješavanje problema raseljenih Hrvata i njihov istinski povratak, stoji u priopćenju.

Fena