VIDEO  Olić zabio na Pranjićev asist, za kaznu završili na klupi!?

Domaći je sastav poveo u 32. minuti nakon kombinacije hrvatskih nogometaša. Danijel Pranjić s lijeve je strane lijepo ubacio oštru i zaobilaznu prizemnu loptu na visinu prve vratnice. Olić je krasno uklizao na nju i desnom je ispruženom nogom proslijedio pod gredu Jensa Lehmanna.

Oliću je to bio osmi bundesligaški pogodak ove sezone, od čega drugi u proljetnom dijelu sezone. Pranjiću, koji je i treći put u nizu zaigrao od početka, ovaj put na mjestu lijevoga veznog igrača, je ovo bila treća ovosezonska prvenstvena asistencija. Ima na kontu i jedan gol.

Na asistenciju Cacaua u 41. je minuti izjednačio Träsch, a nizozemski je trener na poluvremenu u svlačionici ostavio obojicu Hrvata uvevši umjesto njih svoje najveće zvijezde, Francka Riberyja i Arjena Robbena. Rezultiralo je to porazom nakon što je u 50. minuti Cacau još jednom asistirao, ovaj put za pogodak Rumunja Marice.

Eventualni pobjednik derbija kola, koji se kasnije danas igra između trećeplasiranog Bayera i drugoplasiranog Schalkea u Leverkusenu, može preteći Bavarce na čelu ljestvice.

Edin Džeko s dva je elegantna gola donio sva tri boda Wolfsburgu s gostovanja kod Mainza (2-0). U 83. minuti zabio je na dodavanje Zvjezdana Misimovića, kojem je to bila deseta ovosezonska asistencija, lijevom nogom, a osam minuta kasnije na ubacivanje Riethera desnom.

Došao je do broja od 16 bundesligaških golova izjednačivši se sa Stefanom Kieβlingom. Uvjerljivo vodi u poretku najkorisnijih igrača lige s 25 bodova (16 golova, devet asistencija).

Do uvjerljive je pobjede stigao Köln hrvatskog trenera Zvonimira Solde, koji je u Hannoveru slavio s uvjerljivih 4-1. Briljirao je Srbin Zoran Tošić s dvama lijepim golovima, premijernima kad je Bundesliga u pitanju, a pobjedi Soldina sastava, petoj ove sezone u gostima, pripomogao je i Hannoverov igrač Balitsch drugim žutim kartonom u 45. minuti.

Werder je na svom Weserstadionu pobijedio Nürnberg 4-2, a dva je gola zabio stoper Per Mertesacker.

jutarnji.hr