Učenici slobodno kupuju cigarete u trgovinama

Učenici slobodno kupuju cigarete u trgovinama

Prepoznajući problem sve većeg broja djece koja u svijet pušenja ulaze mladi da bi impresionirali društvo ili pobjegli od drugih problema, apelira se na roditelje, škole i nastavno osoblje da što više posvete preventivnim razgovorima i organiziranjem radionica i edukacija u školama čime bi se eventualno moglo utjecati na svijest učenika te im približiti štetnosti izlaganja i konzumiranja duhanskog dimu i sličnih proizvoda.

Projekt „Postani i ostani nepušač" organiziran suradnjom Udruge „Moj grad" i Centra za
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar jedan je od 17 grant projekata podržanih od strane Federalnog ministarstva zdravstva, Svjetske banke i Vlade Švicarske u cilju unaprjeđenja zdravstvenog stanja stanovnika u Bosni i Hercegovini.

U sklopu projekta osnovan je Centar za podršku apstinentima od duhana i duhanskih
proizvoda te sve  potrebne informacije možete dobiti putem maila:[email protected]

Planiranje korak po korak će vam pomoći prestati pušiti. Pronađite pouzdane smjernice,
najbolje primjere, činjenice i savjete koji će vam pomoći uspješno postići svoj cilj. Više
detalja možete naći u prigodno izdanoj brošuri. Na gradskoj šetnici su se građani mogli detaljnije upoznati sa štetnostima pušenja i načinima prestanka pušenja.

Hrvatska pošta Mostar tiskala je prigodnu poštansku marku u povodu Svjetskog dana
nepušenja. Autorica likovnog rješenja poštanske marke je Tamara Herceg, a izdanje se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web hopa www.epostshop.ba.

foto:Iliustracija

hercegovina.info