Edin Gačić se tijekom bijega najvjerovatnije krio u napuštenim vikendicama ili štali

potjera, policijska potjera, Edin Gačić
U ovom naselju trenutno se nalazi veliki broj policijskih patrola, a došlo je i do okupljanja građana koji osjećaju veliko olakšanje zbog završetka kompletne sage.

Reporteri portala Klix.ba koji se trenutno nalaze na terenu izvještavaju da je trenutno u Košćanu prisutno nekoliko vozila Hitne pomoći kako bi osigurati adekvatan prijevoz ozlijeđenog policajca.

Također, službenici FUP-a i MUP-a ŽS osiguravaju teren i rade na poduzimaju istražnih radnji kako bi otkrili gdje se skrivao i kako se kretao Edin Gačić. Prema neslužbenim informacijama, ovaj četverostruki ubojica se skrivao u brdovitom dijelu između Lepenice i Suhodola, a pravio je sklonište od drveća i granja gdje je najvjerovatnije spavao. Kako smo saznali od mještana, Edin Gačić se također mogao skrivati u nekoliko napuštenih vikendica i jednoj štali koje se nalaze u blizini.

S obzirom na to da je pao mrak i da uviđaj još uvijek nije završen, upitno je hoće li tijelo ubijenog moći biti odvezeno u tijeku večeri. Pošto je teren gdje je ubijen Edin Gačić nepristupačan i pošto se do tog dijela može doći isključivo pješke, tek je maloprije osigurano prevoženje ozlijeđenog policajca.

Prema informacijama s terena policija je imala trag Edina Gačića još prije dva dana i to iz razloga što je Edin Gačić najvjerovatnije silazio do rijeke Lepenice kako bi se osvježio i prao, pri čemu je ostavio tragove. Međutim, snijeg je zameo tragove tako da je provođenje istrage bilo otežano.