VIDEO  Lyon preokrenuo protiv PSG-a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U domaćem sastavu cijelu utakmicu odigrao je hrvatski branič Dejan Lovren. Bio je to njegov debi u Le Championnatu koji je začinio doprinosom za izjednačujući gol Lyona.

Parižani su, naime, poveli golom Erdinga već u 10. minuti, ali su u 60. minuti ostali s čovjekom manje jer je crveni karton dobio Mamadou Sakho.

Lyonov lov za preokretom urodio je plodom  napokon u 77. minuti. Delgado, koji je ušao u igru u 65. minuti umjesto bosanskog reprezentativca Miralema Pjanića, izveo je korner s lijeve strane, a Lovren je sjajno skočio i šutirao glavom, ali je njegov udarac odbio vratar gostiju, no, samo do Gomisa koji je iz neposredne blizine postigao pogodak.

Samo četiri minute kasnije, Lyon je postigao i pobjedonosni pogodak. Bila je to lijepa akcija koju je efektnim udarcem glavom iz teške pozicije okrunio Cris.

Lyon je u prvom poluvremenu zakazao, ali je na kraju ipak zaslužio sva tri boda. Mogao je čak i uvjerljivije slaviti, ali je Gomis u samoj završnici dvoboja pogodio gredu.

Lovren je, kako je utakmica odmicala, bio sve bolji i sigurniji, zaslužio je dobru ocjenu za svoj nastup.

Lyon se ovom pobjedom probio na četvrto mjesto na ljestvici s 39 bodova, koliko imaju i Monaco, odnosno Auxerre iza njega. Vodeći je Bordeaux s 48 bodova, a prate ga Montpellier s 42 i Lille s 40 bodova.

 totalsport