Dani ponosa i slave: Hrvatske suze radosnice

Dani ponosa i slave: Hrvatske suze radosnice

Hrvatska je opet na naslovnicama svjetskih medija, srećom ovoga puta radi fenomenalnih sportaša koje je iznjedrila.

Rukometaši predvođeni izbornikom Babićem fenomenalnom igrom svladali su favoriziranu Španjolsku i tako se plasirali među četiri najbolje reprezentacije na svijetu. Na drugom kraju svijeta Mirjana Lučić je u svojoj 35 godini života ostavrila povijesni uspjeh plasmanom u polufinale Australian open.

Ova oba uspjeha obilježile su suze naših sportaša. Suze radosnice koje su sve Hrvate na svijetu učinile ponosnima. Ovi veličanstveni rezultati naših heroja i heroine Mikice vratili su Hrvatima osmjeh na lice.

Lijepo je danas biti Hrvat. Lijepo je što su jutros političari u nekom drugom planu i što na našim naslovnicama nema vijesti o Ini i Molu, performansima u Saboru i prepucavanjima na društvenim mrežama. Lijepo je da bar danas na naslovnicama nema bahatih licemjera koji varaju i pljačkaju ovaj ponosni narod dugi niz godina pričajući im bajke o demokraciji i slobodi.

Lijepo li je danas Hrvatom biti. Suze naših sportaša nemaju cijenu niti ih itko može prodati ili zamijeniti za nešto. Hrvatske suze puno obišle su sinoć cijeli svijet i obilježile pobjede koje ulaze u povijest sporta u Hrvata.

Dragi naši rukometaši i draga naša Mikice HVALA VAM ZA VAŠE SUZE

Petar Zrinski/HERCEGOVINA.info