Dragan Čović pokreće razgovore sa liderima o vlasti

Dragan čović
Dragan čović
... Izbornog zakona i sprovođenja odluke "Sejdić-Finci", piše "Večernji list" u izdanju za BiH.

List navodi da bi, prema najavama, konkretni razgovori stranaka o usaglašavanju sa izmjenama Izbornog zakona BiH i Ustava BiH uskoro trebalo da započnu. Čović će susretima sa stranačkim liderima u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci započeti razgovore o funkcioniranju vlasti u FBiH, odnosno o tome kako konkretizirati sve što su razmatrali tijekom niza dosadašnjih sastanaka.

Prema pisanju lista, Čović će na početku tjedna razgovarati sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, a na kraju sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom u Banja Luci. Kako list navodi, lideri stranaka pokušavaju da postignu dogovor da bi mnogi procesi bili ubrzani, da bi počela realizacija brojnih projekata, te kako bi se pokrenula cijela Federacija BiH.

Planirana je i sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi predsjedavajući Mladen Ivanić, te bošnjački i hrvatski član Bakir Izetbegović i Dragan Čović, osim predviđenih točaka dnevnog reda, trebalo da otvore pitanja koja su posljednjih tjedana uzburkala javnost - od proslave Dana Republike Srpske, do američkih sankcija predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i budućih vanjskopolitičkih planova, posebno sa SAD.