Kolnici mjestimično zaleđeni i klizavi

pale snijeg cesta
Izdvajaju se cestovni pravci: Rama-Gornji Vakuf, Ključ-Bihać-Izačić, Livno-Bosansko Grahovo, Livno-Kupres-Bugojno, Glamoč-Mrkonjić Grad, Tomislavgrad-Kupres i Sarajevo-Rogatica.

U središnjim i sjevernim krajevima zemlje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, upozorava se na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su svi putevi prohodni.

Apelira se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno, priopćeno je iz BIHAMK-a.