Građani BiH, ipak, neće ostati bez putovnica

bih putovnica

... sudeći, donijeti odluku da se sa sadašnjim dobavljačem produži ugovor.

Produženje ugovora sa sadašnjim dobavljačem, banjalučkom firmom "Muehlbauer", predložio je Edim Nesimi, direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA), ali samo do okončanja tenderske procedure, javljaju Nezavisne novine.

Nesimi je izrazio nadu da će institucije učiniti sve kako procedura izdavanja putovnica ne bi bila blokirana nakon 21. ožujka kada ističe trogodišnji ugovor sa banjalučkom firmom koja sada isporučuje putovnice.

Podsjećanja radi, tender vrijedan oko 22 milijuna KM prvo je raspisan 20. svibnja prošle godine i na njega su pristigle dvije ponude, a 24. kolovoza IDDEEA je odlučila da ponovo izabere "Muehlbauer", na što se žalila francuska kompanija "Gemalto".

Nakon te žalbe Kancelarija za razmatranje žalbi poništila je tender u cijelosti, a nedugo zatim 8. studenog IDDEEA raspisuje novi tender. Na tom novom tenderu prije isteka roka za dostavljanje ponuda francuska kompanija uložila je žalbu na tendersku dokumentaciju, a Komisija za razmatranje žalbi ponovo je 29. prosinca poništila tender.

"Ponovo ćemo raspisati tender, ali je sada vrlo izvjesno da on ne može biti okončan do 21. ožujka, do kada imamo ugovor sa sadašnim dobavljačem. Ono što je sada bitno je da nađemo rješenje kako da premostimo ovaj period od 21. ožujka do okončanja tenderske procedure", rekao je Nesimi.