Stiže polarni zrak sa sjevera: Orkanska bura i snijeg, a najgore tek dolazi

hladnoća, zima, polarna zima, zima, snijeg, veljača, zima, snijeg, Hercegovina, Marko Marušić, zima, povratak, bura, snijeg, hladnoća, Rekordna hladnoća, savjeti, zima, hladnoća, Rekordna hladnoća, vremenska prognoza, hladnoća, snijeg, ekstremne hladnoće, zima, vremenska prognoza, snijeg, duvno, priče, polarna zima, vremenska prognoza
...polarnog porijekla, pri čemu će biti jakog i olujnog vjetra, čak i u mnogim mjestima u unutrašnjosti Hrvatske, a na Jadranu i orkanskih udara bure. Bit će i povremenih naleta snijega, ne samo u noći na četvrtak i tijekom četvrtka, nego u manjim količinama i kasnije, piše HRT.

Obilniji pljuskovi, pa čak i nevere, izgledne su na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije će ponovno biti snijega, pa i novog snježnog pokrivača. I na obali, pa i otocima, može biti snijega nošenog umjerenom i jakom burom, u drugom dijelu dana često i olujnom, pa i s orkanskim udarima. Umjereno valovito i valovito more, ponegdje i jače valovito bit će i na jugu Jadrana, gdje će također zapuhati jaka i olujna bura, osobito u drugom dijelu dana, kada je mjestimice moguć i snijeg. Prije njega - kiša, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom.

Prema informacijama s terena, snijeg već pada na sinjskom području, a tokom dana moguć je u većini Dalmacije, čak i na otocima!

Najviša dnevna temperatura na obali danas neće prelaziti 9 stupnjeva, a u gorju će se kretati od -2 do 3 stupnja Celzijeva.

Nahladnije će biti u Gorskome kotaru i Lici, a uz jaku i olujnu buru izrazito hladno bit će i na sjevernom Jadranu.

Sljedećih će dana biti hladnije, gotovo diljem kopnenog područja i uz cjelodnevne minuse. Štoviše, u noći i ujutro tijekom vikenda temperatura zraka će se ponegdje vrlo vjerojatno spuštati i na oko -20 °C, osobito u gorju! Uz promjenljivu su naoblaku mogući naleti snijega, ne samo na kopnu nego i na Jadranu, čak i na udaljenijim otocima. No, za većinu je vjerojatno znatno važnije još jednom upozoriti na hladnoću - i zbog jake i olujne bure, ponegdje na udare i orkanske, osobito u petak, a i zbog temperature koja će se spuštati na vrijednosti rijetko kada doživljene na moru početkom siječnja, i to ne samo u petak i subotu, nego vjerojatno i u nedjelju ujutro, kada vjetar oslabi.