Iz BIHAMK-a preporučuju uporabu lanaca

lanci za snijeg
Zbog ugaženog snijega na kolniku za teretna vozila preporučuje se upotreba lanaca na magistralnim putevima Priluka-Glamoč-Mlinište i Sarajevo-Foča (Rogoj), priopćeno je iz BIHAMK-a.

Na magistralnim cestama: Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar, Bosansko Grahovo-Livno-Kamensko, Gacko-Tjentište (Čemerno), Travnik-Donji Vakuf-Jajce, Bugojno-Kupres-Šuica i Gornji Vakuf-Rama (Makljen) ima ugaženog snijega na kolniku i prometuje se usporeno.

Oprezniju vožnju iz BIHAMK-a savjetuju i na autocesti A-1 Tarčin-Zenica, gdje je brzina ograničena na 80 km/h. Na regionalnoj cesti R-419 Rakitno-Blidinje, zbog snijega i vjetra izuzetno je otežano prometovanje, tako da se ne preporučuje korištenje ove ceste bez velike potrebe. Upozorava se i na česte odrone i savjetuje oprezniju vožnju.

Ekipe putnih službi interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno, tako da su svi putevi za sada prohodni. U sjevernim krajevima upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle, posebno u blizini Bosanske Gradiške i Bosanskog Broda.

Večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 do 45 minuta.

Zbog aktualnih radova na području Hrvatske, tijekom dana usporeno se prometuje na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

FENA