Četvero poginulih, djevojka stradala dok je dijelila pozivnice za vjenčanje

nesreće, pogibija
Nije svaka da vozilo padne u Vrbas, bilo je sudara gdje ljudi stradaju, a vozila ostanu na cesti", rekao nam je Boris Trninić, iz ronilačkog kluba "Buk" nakon serije tragičnih nesreća na dionici ceste Banja Luka-Jajce gdje su u jednom danu tri auta sletjela s ceste u rijeku Vrbas.

Četiri života su ovaj tjedan izgubljena, stradali su Milica Kukić (25) iz Laktaša, supružnici Mirjana (48) i Momir Radukić (53) te Mladen Inđić (50) iz Bijeljine.

Tijela dvaju žena su izvučena iz vode, no Vrbas je odnio tijela Momira Radukića i Mladena Inđića te su ronioci jučer pretraživali riječno korito u potrazi za njima. Poznanici su novinarima rekli kako je Milica Kukić kobnog dana s zaručnikom Danilom Rakićem dijelila pozivnice za vjenčanje kada su automobilom sletjeli u vodu. Podsjetimo, izvor upućen u istragu rekao je kako je Danilo teško primio smrt zaručnice.

Uspio je isplivati, a ona nije.

"On je navodno skakao u vodu i govorio da će se ubiti jer nije mogao podnijeti da je nastradala djevojka sa kojom je bio. Policajci su ga uspjeli smiriti pa ga je odvela hitna", kazao je ranije ovaj izvor.

Istog dana kada je Milica Kukić poginula, nešto ranije se na istoj dionici ceste dogodila i nesreća u kojoj je u vodi nestao Mladen Inđić (50) iz Bijeljine.

Inđić se cestom vozio u džipu Toyota s Željkom Ostojićem i Ninoslavom Sovićem kada su sletjeli u vodu u Surjanu. Dok su posljednja dvojica uspjela doplivati do obale, Inđića je voda odnijela.

Odmah su ronioci tada krenuli tragati po Vrbasu za Inđićevim tijelom, ali tada su samo 50 metara dalje od mjesta slijetanja Inđićeve "Toyote" pod vodom neočekivano našli "Škodu" u kojoj je bilo tijelo ženske osobe.

Ona je identificirana kao Mirjana Radukić, a njezin rođak je rekao kako vjeruje da je s njom u autu bio i muž Momir te da su zajedno sletjeli u rijeku, čime se broj tragičnih nesreća popeo na tri.

Čini se da su supružnici Radukić sletjeli u Vrbas skoro u isto vrijeme kada i Inđić. "Ja sam razgovarao s ovima što su bili u autu s Inđićem, ni oni sami ne znaju kako su sletjeli, kažu da je on vozio 50 kilometara na sat. Postoji čak jedna verzija da se vozilo Škoda u kojem su se vozili muškarac i žena, možda sudarilo s njegovim autom, pa su oba sletjela, ali oni tada nisu ni primijetili da je i drugo auto sletjelo, ili pak da je ovo vozilo Škoda sletjelo odmah iza njih jer znamo da se to sve dogodilo u nedjelju", rekao nam je izvor upućen u slučaj.

Milorad Radukić, rođak Mirjane i Momira je rekao kako su oni živjeli u Sloveniji, a protekli vikend proveli su u svojoj rodnoj kući u Aginom Selu kod Mrkonjić Grada. U subotu su slavili slavu, a u nedjelju popodne krenuli kući za Sloveniju. Automobilom su nekoliko kilometara dalje od rodne kuće sletjeli u Vrbas na putu za Banja Luku. Do ponedjeljka ujutro, nije se niti znalo da su doživjeli nesreću. Milorad Radukić kaže kako su ga u ponedjeljak njihova djeca zvala telefonom iz Slovenije. "Otišli su u nedjelju popodne i svi smo mislili da su stigli u Sloveniju. Njihova djeca su me u ponedjeljak ujutro pozvala putem telefona i pitali jesu li krenuli, jer nisu stigli kući. Ubrzo poslije smo čuli da je u Vrbasu nađena "Škoda" sa slovenačkim tablicama i odmah smo pretpostavili da bi to mogli biti oni. Ovo je za nas velika tuga i bol", kazao je Milorad Radukić. U međuvremenu, dvije nove prometne nesreće preksinoć su se dogodile na dionici ceste Banja Luka - Jajce. Za razliku od prethodnih, ovaj put nije bilo izgubljenih života. Jedan je kombi u mjestu Rekavice Donje sletjeo s asfalta i udario u stub, a 500-tinjak metara dalje na krov se prevrnuo kamion pun pilića.

Dnevni list