HNŽ traži ukidanje samoizolacije i otvaranje svadbenih salona

Vlada HNŽ
Vlada HNŽ

S današnjeg je koordinacijskog sastanka predstavnika Vlade i Županijskoga stožera civilne zaštite HNŽ upućen otvoreni poziv Federalnom stožeru civilne zaštite da se, na tragu evidentnoga poboljšanja ukupnog zdravstveno-epidemiološkog stanja u državi, bez odgode donesu odluke o relaksiranju mjera kada je u pitanju prelazak državne granice, broj okupljanja ljudi, kao i odluku o odobrenju rada tržnih centara i svadbenih salona u zemlji.

"Predlažemo, u prvoj etapi, ukidanje mjere obveznoga samoizoliranja u prigodi prelaska granice na razdoblje od 72 sata, a u drugoj etapi ukidanje te mjere u cijelosti.

Također, potrebno je omogućiti prekogranično komuniciranje i za državljane drugih država, a s obzirom na ukupna nastojanja u smjeru oporavka gospodarstva, treba odmah dopustiti rad i tržnim centrima. Također, pozivamo na otvaranje svadbenih salona i ukidanje ograničenja broja osoba koje se mogu okupiti na jednom prostoru – poručeno je sa sastanka, uz napomenu da na snazi ostaje obveza poštivanja osnovnih protuepidemijskih mjera", navode iz Vlade HNŽ-a.