SKB MOSTAR Preminula pacijentica zaražena koronavirusom

Koronavirus Mostar
Ilustracija / hercegovina.info

Iz Stožera civilne zaštite HNŽ-a priopćili su kako je u SKB Mostar preminula pacijentica iz Konjica, rođena 1954. godine.

"Prema informacijama iz COVID-19 bolnice sinoć je preminula bolesnica s više komorbiditeta rođena 1954. iz Konjica, koja je hospitalizirana od 23. ožujka. Zbog težine kliničke slike zahtijevala je mjere intenzivnog liječenja i mehaničke ventilacije, a 14 dana poslije je učinjena i traheotomija. Bolesnica je prethodnih dana bila stabilna, ali je oko 22 sata, naglo došlo do ireverzibilnog respiratornog urušavanja te je, i pored provedenih mjera reanimacije i intenzivnog liječenja, preminula. Bolesnica je imala kliničke, epidemiološke i radiološke karakteristike COVID bolesnika.

U bolnici se trenutno liječi 20 bolesnika. Tri bolesnika su na respiratoru i izrazito teškog kliničkog stanja, a tri na potpornoj terapiji kisikom. Ostali bolesnici su stabilno bez pogoršanja. Jedan bolesnik otpušten je na kućno liječenje.

U posljednja 24 sata, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, na COVID-19 testirano je 137 uzorka. Pozitivnih u HNŽ ukupno je 5 - svi iz Mostara.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u protekla 24 sata 29 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, što je ukupno 2931.

Prema izvješću iz MUP-a HNŽ u posljednja 24 sata nije bilo prekršitelja rješenja o samoizoliranju i izoliranju", navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite HNŽ-a.