SKB MOSTAR Talijani nisu pozitivni na koronavirus, proslijeđeni u Sarajevo

Koronavirus Mostar SKB
hercegovina.info

Doktor Jurica Arapović iz Klinike za zarazne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar izjavio je da su u tu bolnicu jučer dovedena dvojica Talijana, koji su pod sumnjom na koronavirus upućeni s granice na Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, no nisu pozitivni na koronavirus.

“Oni su sustavno pregledani, utvrđeno je da nemaju nikakvih simptoma osim što dolaze iz Italije”, izjavio je Arapović za RDV. Kazao je da su Talijani proslijeđeni u Sarajevsku županiju, gdje će, kod rodbine, provesti naredna dva mjeseca. Kaže da pozitivnih na koronavirus nema, što ne znači da neće biti, ali da nema mjesta panici, i da su u bolnici spremni.

Ustvrdio je da su svi koji su, zadnjih sedam dana boravili u Italiji dužni javiti se infektologu telefonski, jer su velike gužve i sezona i obične gripe.

Podsjetimo, mediji su jučer objavili informaciju da su dvojica Talijana pod sumnjom na koronavirus dovedena u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru. Dr. Arapović kazao je da oko korona virusa ne treba širiti paniku, ali ga ni demistificirati, jer još ne znamo precizno o kakvoj infekciji se radi. Dodao je da koronavirus, zbog cirkulacije ljudi, u BiH može stići svaki čas. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.