SKB MOSTAR Svim našim djelatnicima, našim i vašim herojima, veliko HVALA

Pismo SKB
hercegovina.info

Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru odgovorila je na anonimno pismo koje su našem portalu poslale medicinske sestre.

Iz pisma je razvidno da medicinski djelatnici žele malo više ljudskog priznanja, zaštite, te možda i mrvicu veće plaće, jer su ih zaslužili.

Stigla su dva. Drugo, neobjavljeno, su pisali vozači, koji također, između ostalog, žele bolje uvjete rada. SKB u svom odgovoru kaže da zna tko stoji iza tipkovnica, da su u pismu brojne neistine...

Međutim, a što je medicinsko osoblje i priželjkivalo – kažu i veliko HVALA.

Koronavirus je u Mostar došao kako je došao, stanje je složeno i teško, a iziskuje zbijanje, a ne razbijanje redova medicinskog osoblja i uprave, te se nadamo da će interno iskomunicirati opravdana nezadovoljstva. Hercegovini su potrebni - jači i složniji nego ikada.

Odgovor SKB prenosimo u cijelosti:

Prisiljeni smo odgovoriti na „anonimno“ pismo objavljeno na Vašem portalu pod nazivom „Pismo iz bolnice“ zbog ugroze svih naših djelatnika, rada bolnice i ugrožavanja sigurnosti i zdravlja naših građana.

Ovakvi pamfleti punih netočnih i zlonamjernih dezinformacija zahtijevaju odgovor zbog opće dobrobiti, posebice u ovom trenucima, ali nažalost samo još više troše energiju, vrijeme, resurse ljudi u našoj ustanovi koji su doslovce angažirani 24 sata dnevno zadnjih mjesec dana u ovim zahtjevnim i izazovnim vremenima.

Ovakav rukopis je poznat od ranije, pojedinci se kriju iza tipkovnica, lažnih profila, pa čak i lažnih spolova, kako bi ova teška vremena iskoristili za svoje uskogrudne interese i nije ih briga što time ugrožavaju sve, od medicinski djelatnika, tehničke službe, vozača, spremačica, servirki, za koje se navodno bore, već i same pacijente i cijelo naše društvo.

To ukazuju kolika je svijest i kakva je uloga takvih u sadašnjem trenutku gdje se svi naprežemo iznad granica svojih mogućnosti, na svim razinama, kako bi sustav funkcionirao.

Svim našim djelatnicima, našim i vašim herojima, veliko HVALA. Jedinstvo i međusobna potpora je jedini način za pobijediti ovu pošast protiv koje se borimo ovdje i na globalnoj razini, svim raspoloživim resursima koji nažalost kronično nedostaju i u bogatijim društvima i državama nego što je naša i čemu svakodnevno svjedočimo.

Obzirom da je „pismo“ prepuno neistina objavljeno u ovakvom delikatnom trenutku, očekujemo da nadležne službe odrade svoj dio posla i istraže ovakve „anonimce“ koji rade protiv sigurnosti i protiv svih nas u ovim teškim vremenima koristeći laži i unoseći pomutnju.

Naglašavamo da je ovo posljednji demanti koje ćemo službeno uputiti dok traje aktualna situacija, a za sve eventualne buduće neistinite napise biti ćemo primorani poduzeti odgovarajuće pravne postupke.

A Vas poštovani, molimo da budete oni koji će istinito, objektivno i iz relevantnih izvora tražiti informacije. Vremena su teška, resursi ograničeni, ali jedino zajedno možemo pobijediti.

S poštovanjem,
Sveučilišna klinička bolnica Mostar

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.