FOTO  RODITELJI Tražimo sastanak na kojem bi svi trebali biti da se ne prebacuje loptica i traži alibi

Dragan Musa
Hercegovina.info

"Udruga roditelja Naša djeca 2014." i brojni roditelji danas su u Ministartsvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, predali peticiju koju su potpisivali na prosvjednoj šetnji koja se u ponedjeljak održala u Mostaru, ali i zahtjeve za pomoć za tehničku opremljenost djece u slučaju online nastave.

Nakon podnošenja zahtjeva i predavanja peticije, Dragan Musa iz "Udruge roditelja Naša djeca 2014." još jednom je za medije ponovio zahtjeve roditelja.

"Mediji su već upoznati s našim zahtjevima. To su; online nastava jedino u slučaju opće karantene, izricanje izolacije djetetu samo koje je zaraženo, a ne cijelom razredu, mjerenje temperature djeci doma, a ne ispred škole, obavezno uvođenje velikog i malog odmora ako je ikako moguće na otvorenom. Nadalje, ukidanje ograničenja maksimalnog broja učenika na petnaest, formiranje razreda sukladno veličini učionice te ispitati koliko mjere utječu na psihološki i socijalni razvoj djeteta", rekao je Musa po ulasku u Ministarstvo te dodao.

"Tražimo sastanak s ministrom, zamjenikom ili pomoćnikom, s nekim iz Ministarstva tko će nam dati odgovore. Voljeli bi da na tom sastanku prisustvuje netko iz Kriznog stožera i Zavoda za javno zdravstvo HNŽ, kako ne bi jedni s drugih prebacivali lopticu i tražili sebi alibije za neprovođenje mjera jednakih za sve. Ako ne bude dijaloga to govori o nekompetentnosti ministarstva i njegovoj neprofesionalnosti. Roditelji kao skrbnici svoje djece su ovlašteni da znaju na koji način i kako se provode mjere nad našom djecom. Nama se nitko nakon prosvjedne šetnje nije ni neformalno obratio. Ne znamo kako dalje. Naš jedini način je komunikacija i dijalog. Ništa silom ne možemo i nećemo. Još jednom molim da nas ministarstvo sasluša i da zajedno pronađemo način za boljitak naše djece."

Mirjana Laganin kazala je kako je peticiju potisalo više od 600 roditelja.

Dragan Musa

"Potpisalo se preko 600 potpisnika za izmjenu instrukcija koje je ministarstvo dalo školama, a odnosi se na preporuke Kriznog stožera koje nisu bile prilagođene uvjetima u našem školstvu. Uz predavanje peticije roditelji u odvojenim grupama predaju svoje zahtjeve za pomoć za tehničku opremljenost djece za online nastavu. Na osnovu toga tražit ćemo sastanak s nadležnima kako bi se ponovno preispitale instrukcije koje je ministarstvo dalo školama, a na osnovu preporuka Kriznog stožera koje ministarstvo nije prilagodilo. Sada ćemo čekati glas ministarstva i nadamo se da ćemo sjesti i razgovarati o našim zahtjevima. Do sada nismo imali razgovore. Od početka lipnja, kada je završena prošla školska godina, udruga konstantno pokušava uspostaviti dijalog s Ministarstvom obrazovanja HNŽ, no, nismo naišli na odobravanje i do dana današnjeg nije se održao niti jedan sastanak i razgovor", rekla je Laganin

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.