NOVA RUNDA POTPORA Ovo su tvrtke koje su dobile "financijsku injekciju" Vlade HNŽ-a

Skupština Vlada HNŽ
hercegovina.info

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je i treću odluku o isplati subvencija temeljem Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i potpori ekonomiji na području HNŽ.

Ovom odlukom  obuhvaćeni su preostali gospodarski subjekti koji su ispunili uvjete iz Javnog poziva za koje je na ime potpore osiguran iznos od 1.161.952,29 maraka. U javnosti se podigla poprilična bura nakon objave dosadašnjih rezultata s obzirom da su jednaka ili čak veća sredstva dobivale višemilijunske tvrtke u odnosu na ustanove od javnog značaja. 

Za Vladu tu nije bilo ništa sporno, jer je zakon jednak za sve. S druge strane je za javnost sporan sami zakon koji nije postavio valjane kriterije za raspodjelu ovih sredstava.

Prema novom popisu, najviše sredstava od svih 351 subjekata dobili su ZARA s nešto više od 63 tisuće maraka, Brodomerkur s oko 75 tisuća maraka, Hotel Brotnjo s 30 tisuća maraka, HTP Neum s gotovo 100 tisuća maraka i Tema Retail s nešto manje od 40 tisuća maraka.

Cijeli popis pogledajte ovdje.