“IZBORNA GODINA” Što se sve do kraja godine gradi i popravlja u Mostaru?

Rupe u Mostaru
hercegovina.info

Mostar do kraja 2020. godine očekuje početak/dovršetak 24 urbanistička i građevinska projekta. Sportske dvorane, putevi, ceste, trotoari nalaze se u Izvodu iz plana nabavki za 2020. godinu.

Izborna je godina pa se samim time i veliki dio projekata strateški čuva za kraj još jednog "vječnog mandata".

Tako se očekuje ulaganje u sportsku dvoranu u Potocima u vrijednosti od 370.000 maraka, dok je za nastavak gradnje sportske dvorane u Kruševo izdvojeno oko milijun maraka.

Radit će se i na prometnoj insfrastrukturi pa Mostarce tako očekuje produžetak
prometnice Avenija - Rudnik s kružnim tokom. Vrijednost ovih radova iznosi 800.000 maraka.

Obnavljat će se i jedna od najgorih prometnica u gradu, ona na potezu Hotela Ero - Gimnazija Mostar, a predviđena izdavanja grada iznose 520.000 maraka. Planirani dovršetak radova je u trećem kvartalu ove godine.

Najviše novca, točnije oko 2.5 milijuna maraka, bit će izdvojeno za rekonstrukciju Avenije čiji je dovršetak također planiran za treći kvartal tekuće godine.

Dva milijuna maraka bit će uloženo u završetak rekonstrukcije Fejićeve ulice, dok su sredstva izdvojena i za rekonstrukciju katastrofalne ceste uz Osnovnu školu Ilije Jakovljevića u Centru 2.

Između ostalih, planira se izgradnja područne škole Vojno, rekonstrukcija dječijih igrališta u Starom gradu, vodovoda na poluotoku Vojno i u Šehovini, a planirana je i rekonstrukcija pristupnog puta naselja Mazoljice na M17.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.