FOTO  IAKO JE ZABRANJENO Vlasnici šetaju pse Zrinjevcem, a djeca su u kućama

Zrinjevac/ psi
hercegovina.info

Mostarski Zrinjevac od 20- tog ožujka više ne odjekuje dječjom cikom i zvukovima igre zbog zabrane kretanja mlađima od 18 godina i okupljanja većeg broja ljudi na području FBiH.

Tu situaciju su počeli koristiti vlasnici pasa koji, iako je to zabranjeno na tablama na ulazu u park, sve više svoje ljubimce izvode u šetnju parkom. Ta zabrana većini vlasnika nije smetala u vrijeme dok ograničenja kretanja nije bilo, pa nije posve jasno zašto se sada ne pridržavaju pravila.

Zrinjevac/ psi

Na taj se način postavlja pitanje imaju li psi veće pravo na igranje u parku od djece, koja se na zraku mogu igrati jedino ako žive u kući s okućnicom.

Šetnjom kroz park pitali smo prolaznike što misle o tome.

Jedna gospođa nam se požalila kako je verbalno napadnuta od strane vlasnice psa nakon što ju je opomenula da psu nije mjesto na Zrinjevcu. Rekla nam je kako je vlasnici pokušala objasniti da s psom ne može ulaziti u park zbog znakova zabrane koji se nalaze na ulazu, a da joj je ona vrlo grubo rekla da sad ionako nema djece i da svog psa može izvoditi gdje hoće.

„Ja nemam ništa protiv toga da se jedan dio Zrinjevca uredi kao park za pse i da se u njemu djeca ne igraju, ali dok se to ne napravi, u njemu psima nije mjesto“, zaključila je.

Zrinjevac/ psi

Vlasnici pasa bi se trebali ponašati odgovorno kao što to čine i u normalnim okolnostima. Ako je i inače zabranjen ulaz s psima na Zrinjevac, onda bi se to trebalo poštovati i sada, bez obzira na to što tamo trenutno nema djece i obitelji. Poznajući našu vlast već sutra mogu donijeti druge odluke koje će odjednom vratiti djecu u park, a budimo realni, nikad nisam vidio vlasnika psa koji je za njim počistio ako je svoje potrebe obavio negdje u travi, a ne na betonu”, rekao je za hercegovina.info prolaznik u parku.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.