FOTO  Polufinalni turnir Sportskih igara mladih održan u Mostaru

Sportske igre mladi kantarevac
PR

Drugi ovogodišnji polufinalni turnir Plazma Sportskih igara mladih održan je jučer u Mostaru, a djevojčice i dječaci sedam hercegovačkih gradova – Mostara, Konjica, Jablanice, Stoca, Čapljine, Širokog Brijega i Tomislavgrada, borili su se za plasman na Veliko finale u Sarajevo.  

Nakon što su u okviru BH Telecom SIM turneje radosti polovinom šestog mjeseca održana natjecanja u pojedinačnim sportovima – stolnom tenisu i šahu, Igre su nastavile sa održavanjem natjecanja u momčadskim sportovima u gradovima širom Bosne i Hercegovine. Nakon tri mjeseca natjecanja po gradovima došao je red na održavanje polufinalnih tunira. Zbog epidemiološke situacije i nemogućnosti dovođenja oko 2000 djece na Veliko finale u Sarajevo, kao što je to bio slučaj prethodnih godina, Igre su prilagodile ovogodišnji sustav natjecanja trenutnoj situaciji održavanjem polufinalnih turnira za određene regije.

Polufinalni tunir u Mostaru održan je na otvorenom terenu „Kantarevac“, a  prvi su na teren izašli malonogometaši, koji su se natjecali u kategoriji 2005. godište i mlađi. Upravo je natjecanje u malom nogometu bilo najuzbudljivije, a u konačnici su dječaci iz ekipa „Kadeti“ iz Tomislavgrada i „Limači“ iz Čapljine izborili plasman na završnicu u Sarajevu.

„Već nekoliko godina se natječemo na Igrama i drago nam je što smo i ove godine izborili plasman na finale Coca-Cola Cupa. Nadamo se da ćemo i u Sarajevu uspjeti napraviti dobar rezultat“, rekao je Rafael Kalfić, predstavnik ekipe „Limači“ iz Čapljine.

Kada je riječ o Kinder Joy of moving Cupu, natjecanju u košarci, plasman na Veliko finale izborile su ekipe „Baćko“ iz Mostara, u kategoriji dječaka, i „Žuti“ iz Čapljine, u kategoriji djevojčica.

Prethodno su, shodno ovogodišnjim propozicijama ekipe NK „Limači“ iz Čapljine, NK „Mostar“ iz Mostara i MNK“Pionir“ izborile plasman na državnu završnicu Poli Cupa, natjecanja u malom nogometu za dječake, koji su 2009. godište i mlađi. Osim njih, Hercegovinu će u Sarajevu predstavljati i rukometašice iz RK „Lokomotiva“ iz Mostara i ŽRK „Iskra“ iz Stoca, te malonogometašice iz HŠK „Zrinjski“.