Nova predstava u HNK Mostar

Plakat za predstavu Spremni
HNK Mostar

U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Mostar u pripremi je nova predstava. Premijera drame 'Spremni', autorice Kristine Gavran, u režiji Jelene Kordić Kuret bit će u četvrtak 25. 6. 2020. godine, s početkom u 20 sati (s pozivnicom). Prva i druga repriza u petak(26.6.) i subotu (27.6.) s početkom u 20 sati.

"Dramu 'Spremni' napisala sam još 2012. godine kao odgovor na neko stanje u društvu, strah od drugih i drugačijih, sebičnost, paranoju i izolaciju. Nisam ni slutila da će 2020. godine drama dobiti jedan novi smisao. Odjednom je to drama o korona šopingu, pretrpavanju kolica, strahu od vanjskog svijeta.

Radnja se događa u jednoj obitelji, likovi su arhetipski: Majka, Otac, Sin i Kćer. Ta obitelj živi po filozofiji samodostatnosti, gdje ti nitko drugi ne treba, ili kako Otac u obitelji kaže: 'Četiri je mjera u svim kuharicama. Zato naša obitelj broji četiri člana. Mi nikome ništa nismo dužni'", napisala je Kristina Gavran.

U predstavi igraju: Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret, Dražen Pavlović i Anja Kraljević. Scenografiju potpisuje Dalibor Nikolić, a glazbu Andrijan Zovko.