Mostarski ribolovci nezadovoljni, u Bihaću i Varešu mogu loviti ribu, a mi ne

Ribolov
Ilustracija

Temeljem Odluke o proglašenju nepogode prouzrokovane pojavom koronavirusu na području HNŽ, Županijski stožer civilne zaštite je dana 02.04.2020. donio Zapovijed o odgađanju otvaranja ribolovne sezone za HNŽ.

Sportsko ribolovno udruženje „Neretva 1933“ Mostar obavijestilo je sve ribare da se do daljnjeg zabranjuje ribolov na ribolovnoj zoni HNŽ-a.

„Naše ribolovno područje oblijepili smo s 30-tak zapovijedi kako bi obavijestili ribare o zabrani ribolova, te smo izdali priopćenje za medije u kojemu ih obavještavamo o istima. Kontaktirali smo udruženje iz Bihaća i oni su nam rekli kako kod njih nema zabrane ribolova, iako je situacija slična kao u HNŽ-u.

Na snazi su zapovijedi koje je izdao Stožer civilne zaštite FBiH kojih se ribari moraju pridržavati kada se nalaze na vodi. U Varešu također nema zabrane ribolova i oni su na stranici Bistro objavili upustva o pridržavanju zapovijedi Stožera civilne zaštite FBiH. Mi smo se u dopisu obratili nadležnima u HNŽ i tražili da se zapovijed stavi van snage, ali da se naravno poštuju sve one naredbe koje su ranije donesene i koje su uvijek na snazi“, kazala je za hercegovina.info tajnica USR Neretva 1933, Nada Ramadanović.

Iz Udruženja ističu kako su suočeni s velikim pritiskom ribara, a ima i onih koji se nedolično ponašaju i ružno izražavaju na pojedinim portalima.

„Predsjednik udruženja je jučer opet kontaktirao ministra i razgovarao s njim i naglasio mu s čim je udruženje sve suočeno. Međutim, ministar Donko Jović ostaje pri odluci da je zabrana ribolova do daljnjega, jer pandemija poprima veće razmjere i pojavljuje se veći broj oboljelih. Stožer civilne zaštite HNŽ-a donio je takvu odluku i ona se kao takva mora poštivati“, poručila je tajnica USR Neretva 1933, Nada Ramadanović.

USR „Neretva 1933“ Mostar zahtijeva od svih svojih članova da maksimalno surađuju u provođenju svih preventivnih mjera naloženih od strane Kriznog stožera civilne zaštite.

Pozvali su sve sportske ribolovce da se pridržavaju zabrane ribolova na našem ribolovnom području, a o svim daljnjim promjenama u vezi otvaranja ribolovne sezone bit će blagovremeno obaviješteni.