FRANJO LOVRIĆ Mostar Run Weekend očekuje oko 1500 sudionika

Franjo Lovrić
Privatna arhiva

Četvrtu godinu za redom u Mostaru će se u ožujku održati Mostar Run Weekend, kojemu je središnji događaj mostarski polumaraton. Iz godine u godinu sve bolji, poznatiji i s većim brojem sudionika. 

Mostar Run Weekend imat će i humanitarni karakter, ali i utrku za najmlađe. O svemu više, za hercegovina.info kazao je jedan od organizatora dr.sc. Franjo Lovrić.

"Mostar Run Weekend održat će se od 20. do 22.03.2020. Centralni događaj je mostarski polumaraton kojemu je ovo već četvrto izdanje. Pored polumaratona, tu je i humanitarna utrka građana, koja će biti dužine četiri kilometra.

Ove godine sama manifestacija se poklapa s međunarodnim danom osoba s Down sindromom, tako da će ta utrka biti održana za pomoć radu Udruge za Down sindrom Mostar, na način da ćemo pokušati organizirati sportsku, odnosno tjelesnu aktivnost za članove same udruge", kaže Lovrić za hercegovina.info.

Franjo Lovrić

Očekuje nas i dječja utrka?

"Tako je. Uz humanitarnu utrku utrke biti će organizirana i dječja utrka u dužini od jedan kilometar. Posebnost ove utrke je da želimo djecu animirati na sport, privući ih sportu i tjelesnoj aktivnosti i u skladu s tim u ovoj utrci su svi pobjednici, ne proglašavamo pobjednike, već svi sudionici dobivaju medalje i na taj način im se ukazuje važnost sporta i tjelesnog vježbanja. Sve tri utrke održavaju se 21. ožujka, a centralni prostor svih manifestacija je plato tržnog centra Mepas Mall".

Franjo Lovrić

Run konferencija

"U petak 20. ožujka održat će se Run konferencija. To je međunarodna stručna konferencija gdje će predavači govoriti o raznim aspektima tjelesnog vježbanja i samog trčanja, kao jedne rekreativne aktivnosti koja podiže kvalitetu života svih dobnih kategorija", ističe Lovrić.

Mostarski polumaraton od ove godine ima posebna priznanja?

"U pravu ste. Ove godine staza mostarskog poloumaratona posjeduje međunarodni certifikat od asocijacije za maratone i utrke van atletskog stadiona. Također, moram kazati kako je organizacija polumaratona dobila tri zvjezdice kvalitete, što govori o samoj kvaliteti organizacije. Pored službenog programa sprema se izabavni dio."

Što je cilj same manifestacije?

"Cilj je da ova manifestacija pored tog sportskog i rekreativnog djela bude i turistička manifestacija jer dolazi veliki broj natjecatelja iz cijeloga svijeta, očekujemo oko 1500 sudionika.

Franjo Lovrić

Trasa polumaratona vodi preko sedam mostova, te na taj način promiče kulturne blagodati Mostara. Vjerujemo kako će posjetitelji koji dođu na našu manifestaciju posjetiti i Hercegovinu, čime ova manifestacija dobiva još više na značenju", kazao je u razgovoru za hercegovina.info, dr. sc. Franjo Lovrić.